0
Doporučené Recenze

Zkouška rájem – recenze thrilleru od Adama Sternbergha

Dnešní recenze se týká knihy Zkouška rájem, což je nový thriller od Adama Sternbergha. Pojďme se na ni podívat.

Anotace

Daisy přesně ví, co od života chce a co právě teď potřebuje ve vztahu. Uvědomuje si ale také, že pokud něco neudělá, její manželství skončí v troskách. A tak zosnuje plán: v den dvouletého výročí svatby pozve svého muže na oslavu na neznámé místo daleko od New Yorku. A tam mu předá dárek – týdenní pobyt na chatě uprostřed lesů, kde se budou moci díky přírodě, klidu a terapeutickému programu Zkouška rájem navzájem opravdu poznat a znovu k sobě najít cestu. Každý den dostanou jednu otázku, na kterou by si měli upřímně odpovědět.

Také Craig má o své budoucnosti dost jasnou vlastní představu. Připadá mu, že právě večer společného výročí je nejvhodnější příležitostí všechno rozseknout. Brzy se ale ukáže, že zavazadla, která leží sbalená v kufru auta a s nimiž chtěl odejít z Daisyina života, jsou to nejmenší – a nejméně třaskavé – tajemství, které před sebou navzájem mají. Jak daleko budou ochotni zajít, aby zachránili své manželství – i sami sebe?

Můj názor

Knížka má moc pěknou obálku. Jen zadní strana by za mě potřebovala ztmavit, aby byl bílý text čitelnější. Kniha Zkouška rájem je příjemně tlustá, ale zároveň dost čtivá, takže i tak jsem ji měla přečtenou překvapivě rychle. Tedy, pro mě překvapivě. Vždycky se divím, že jsem už na konci, ale uvědomím si to až u poslední stránky a pak se nestačím divit, kolik je vlastně hodin. 😀

Občas je fajn nechat se napínat. Tady jsem se nechala napínat dost dlouho, pořád jsem čekala, odkud co přijde, co se stane… Pořád jsem byla napjatá. A musím říct, že mě knížka zaujala. Nakonec jsem byla překvapená, jak se vše vyvinulo, což je paráda, protože předvídatelnost v knížkách bývá často synonymem nudy. Jak jsem říkala, knížka se dobře čte, i když o rychlém spádu se dá mluvit spíš na konci než v průběhu celého děje. Ale to je předpokládám záměr a způsob, jakým autor čtenáře tak trochu mučí. 😀 Začátek totiž moc thrillerově nepůsobí. Nejprve se zdá, že by to klidně mohl být začátek romantické knížky. Ale postupně se vplíží podezření, že se věci budou vyvíjet jinak, než čekáte (a to je super!). Začne to lehkými náznaky a postupně se z poklidného začátku začne vyvíjet mnohem dramatičtější příběh.

Knížka se mi líbila, byla napínavá a ráda ji doporučuji. 🙂

O knize Zkouška rájem

Knížku Zkouška rájem napsal Adam Sternbergh a do češtiny ji přeložila Dina Podzimková. Obálka je měkká a její design zpracoval Martin Kábrt. Vydalo nakladatelství Grada, pod značkou Metafora, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu