0
Recenze

Psí ostrov

Ukázky jsem už zahlédla, tento film už byl v českých kinech ale teprve teď jsem měla možnost vidět film Psí ostrov celý. A že to byla podívaná! Jestli máte rádi kreativní animované filmy, pak je Psí ostrov pro vás to pravé.

Režii a scénář měl na starosti Wes Anderson. Určitě se musím podívat, jaké další filmy přivedl tento člověk na svět, protože upřímně… to jméno mi nic neříká. Ale jestli jsou jeho práce takové, jako Psí ostrov, tak si ho určitě zapamatuji.

Na čsfd má Psí ostrov 83%.

O čem to je

Místy vtipný, poučný a překvapivý příběh vypráví o psí chřipce, která se rozrostla do epidemických rozměrů. Psy jsou tedy vykázáni do exilu, na japonské souostroví plné odpadků, kterému se začne říkat Psí ostrov. Starosta Kobayashi burcuje lidi a vyvolává nenávist ke psům a přehnaný strach z nich a nákazy. O co mu ve skutečnosti jde? Příběh je bohatý, i když se v něm neztratíte. Na Psím ostrově ztroskotá “malý pilot” Atari, který hledá svého pejska Fleka. Toho mu pomáhá hledat skupina nakažených psů. V průběhu filmu se odhaluje spiknutí a skutečné záměry starosty Kobayashiho. Příběh je uspokojivě zakončen, ale neprozradím vám jak, abych vás nepřipravila o překvapení.

Osobní dojem

Film byl výborný. Oceňuji kreativní zpracování, výjimečnou atmosféru a zajímavý příběh. Touto kombinací tvůrci dosáhli výborné podívané. Film, který vypráví vážný příběh dokáže být místy i lehce vtipný, což vnese do příběhu potřené odlehčení. Psí ostrov dokazuje, že to, že je animovaný rozhodně neznamená, že je určený jen pro děti. Za mě palec nahoru 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu