0
Ostatní

Pobyt doma se dá zvládnout

Já chápu, že když je konečně venku sluníčko a nebe se barví vesele do modra, je pobyt doma možná nepříjemná představa. Na druhou stranu, nemusí být. Doma je totiž pořád co dělat a nemusíte jen koukat do zdi a nudit se. Dokonce můžete ten čas cíleně věnovat tomu, abyste se sblížili s vlastní rodinou a vytvořili vzpomínky, které si budete v budoucnu hýčkat. Nebo se můžete vzdělávat (číst si, poslouchat, zkusit nějaký online video kurz?), splnit odkládané úkoly, udělat věci, na které jindy nemáte čas. Vždyť to ten čas, než nemoc vymizí, vydržíme, ne?

A co děti, mají si kde hrát?

Nebo možná spíš s čím? Zjistila jsem, že naše děti se doma nudit nebudou. I vy určitě zjistíte, že stačí zaštrachat v krabicích. Stačí prohrabat skříně a šuplíky v pokojíčku nebo vytahat papíry a pastelky v obýváku. Hned se tak u nás objevila celá řada možností, jak děti v domácím prostředí zabavit. Ani já nechci, aby celý den čučely do obrazovek, i když občas to taky přijde vhod. Takže, kus dne si můžeme malovat, děti mi mohou pomáhat vařit a péct, pomáhají mi uklízet, učí se se mnou, procházíme konečně ty stohy dětských časopisů, co tu syslíme už třetím rokem a na youtube jim ukazuji, jak vypadá třeba taková kapybara nebo oliheň. Máme doma zásoby maxi puzzlí (o těch jsem už psala článek dřív), i menších puzzlí, trénujeme logopedii, hrajeme si s domečkem pro panenky a na kuchaře, stříháme a lepíme. Přemýšlím o nějakém přesnějším rozvrhu (pokud ho vymyslím, určit se s vámi podělím) a chci zapojit i nějaké cvičení, protahování a tak, co se dá dělat doma. Dokud to jde, tak procházky v přírodě, daleko od jiných lidí, jsou super nápad. Ale kdyby se opatření ještě… jak to říct… zdrsnila, a my museli zůstat doma (ve Španělsku už to tak je), tak protahování a cvičení doma budu chtít zavést. Nějakou dětskou jógu nebo tak.

Co mám v plánu já?

Myslím, že se fakt nudit nebudu. Jako – ani chvilku. Nejen, že je tady pořád co uklízet, ale zaplatila jsem si tři online kurzy s vodovými barvami, po večerech koukám s manželem na zahraniční seriál s názvem Most (doporučuji). Přes den se snažím nějak zabavit děti. Mám tady tu prima knihu k přečtení a ještě jsem nezvládla ani stránku! A přitom se nemůžu dočkat až se do čtení pustím. Neuškodilo by mi ani vyčistit plochu počítače (s tím jsem vážně hrozná) ani začít cvičit, ehm ehm…. A slíbila jsem vám každý den článek, tak si pište, že ho taky dostanete! Nebo spíš čtěte, protože já psát budu já 😀

A co máte v plánu vy?

Když už jste doma, udělejte si z domácího prostředí oázu klidu, kde budete relaxovat i bavit se tak, že až budete moct, tak se vám ani nebude chtít ven! Díky tomu, že byste se neměli pohybovat příliš venku a obchody s dekoracemi a podobnými věcmi jsou zavřené, můžete se pokusit kreativně využít to, co už máte doma!

V první řadě bych se ale asi zaměřila na čistotu, nic přehnaného, ale větrejte, postarejte se, aby se v koši na prádlo neválelo špinavé prádlo a v koupelně nevisel smradlavý ručník, často měňte utěrky a houbičky na nádobí. Nenechávejte válet špinavé nádobí ve dřezu a kontrolujte i sítko v dřezu. Čich je velmi citlivý smysl a je třeba podpořit krásu domova příjemnou vůní (nebo alespoň absencí jakéhokoli zápachu).

Pro příjemný pocit doma si upečte nebo uvařte něco dobrého, chuť je také smysl, který můžete hýčkat! Navíc, když se z trouby line vůně takového štrůdlu či jiné dobroty, to je hned svět růžovější. O vytváření kouzelného a příjemného domova vyšla jedna moc sympatická knížka s názvem Zamilujte si svůj domov. Mám ji vážně ráda, je moc hezky napsaná. Tak a co koníčky, co vás baví? Už jsem zmínila knihy, možná přišla vhodná chvíle přečíst něco, na co si už nějakou dobu brousíte zuby? Online kurzy jsou taky řešení jak zahnat nudu a ještě se trochu vyvzdělat. Některá videa najdete i zdarma, youtube je naučných videí plný. Upřímně, já mám teď spíš chuť jít spát nebo si udělat nějakou masku na ruce, mám je strašně suché. No jo, jak se dělá taková maska na ruce? Jdu kouknout na vševědoucí youtube, mějte se krásně!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu