0
Doporučené Recenze

Lovkyně čarodějců – Zlodějka vzpomínek

V dnešní recenzi se podíváme na knížku, která je uváděna jako pro mládež, ale já věřím, že si ji užijí čtenáři i vyššího věku. Seznamte se s knihou Lovkyně čarodějců – Zlodějka vzpomínek.

Anotace

Síla slov a nekonečná představivost v napínavém souboji o záchranu vzpomínek. Jen jedna dívka může vyhrát. Dvanáctiletá Rosie Oaksová žije se svojí matkou, ale něco není v pořádku. Annabell jako by chybělo všechno, kvůli čemu matky milují své dcery. Co se stalo? Proč ve vztahu chybí láska i zájem? Rosie hledá útěchu v psaní příběhů, ale nalezne možná i něco navíc. Jednou v noci se totiž stane něco nečekaného a dílky skládačky do sebe začnou zapadat. Rosie najde ve skrýši pod podlahou knihu s tajemným názvem: Průvodce lovkyně čarodějců. Autorkou není nikdo jiný než Rosiina matka. Ukazuje se, že kniha byla jejím pomocníkem v boji proti zlu, které sužuje svět a nikdy nebylo poraženo. Po světě bloudí třináct neviditelných čarodějnic a čarodějníků, kteří berou lidem to, co je pro ně cenné, a vnášejí do jejich životů prázdnotu. Jedna z těchto krutých bytostí krade lidem vzpomínky. A byla to právě ona, Zlodějka vzpomínek, která kdysi očarovala Rosiinu matku. Teď se chystá udeřit znovu! Rosie nemá na výběr – musí zaútočit dřív, než si pro ni čarodějnice přijde. Vyzbrojena znalostmi z tajemné knihy a ve společnosti svérázné kamarádky Germ vyrazí do boje s nebezpečnými čarodějci. Dokáže mladá lovkyně využít svoji nejsilnější zbraň – tedy slova a představivost – v nelítostném souboji s temnotou? Stane se právě znalost příběhů jejím hlavním arzenálem, aby se mohla postavit přesile tváří v tvář?

Můj názor

Lovkyně čarodějců je další ukázka skvělé mládežnické fantasy knihy, která umí okouzlit snadno i dospělého čtenáře. Já osobně si ji moc užila. Autorka píše skvěle – knížka se podle mého názoru výborně čte, příběh probudí fantazii a nechá vás, abyste se stali součástí zvláštního světa, kde živí žijí bok po boku duchů, čarodějců, Měsíční královny a dalších tajemných bytostí. Seznámíte se s hlavní hrdinkou, kterou podle mého autorka brilantně vykreslila. Rosie Oaksová nemá lehký život, ale dokázala si najít svůj způsob, jak ho zvládat. Celou knihu jí čtenář drží palce, aby se vrátilo to, na čem jí záleží, tedy vzpomínky její matky a projevy náklonosti, jež je u matek a jejich dětí jinak běžná. Rosie ale není úplně sama, má věrnou kamarádku Germ. Autorka krásně předestřela nástrahy dospívání a strachu z odcizení se od dětských přátel a poukázala na obtížný život s lidmi, kteří mají psychické problémy (pokud se tak zapomnětlivost matky a její odcizení dá tak nazvat, ale dalo by se přirovnat k chorobám, jako je například Alzheimer). Nemůžu se dočkat, až si přečtu další díl, Lovkyně čarodějců – Moře věčnosti, který již čeká na mém nočním stolku. Rosie se totiž na konci (který se mi líbil) dozví něco zásadního, na co bude další díl navazovat.

Knížku s radostí doporučuji každému, kdo má rád fantasy, kouzla a tajemné bytosti.

 

O knize Lovkyně čarodějců – Zlodějka vzpomínek

Knihu Lovkyně čarodějců – Zlodějka vzpomínek napsala Jodi Lynn Andersonová, do češtiny přeložila Marie Polasková. Kniha má měkké desky, 232 stran a krásným fontem vypsaná čísla kapitol (je jich 32 plus poděkování). Doporučený věk čtenáře je od 11 let. Za knihu velice děkuji nakladatelství Grada, které tuto knihu vydalo pod značkou Bambook.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu