0
Doporučené Recenze

Romantické novinky nakladatelství Grada (Cosmopolis a Metafora)

Ahoj všichni,

mám velikou radost, protože mi dorazily knižní novinky a já mám zase co číst! Tolik autorů, které neznám! Tolik příběhů, u kterých se mohu zasnít! Já mám takovou radost! A jaké knížky tady mám, ptáte se?

Alex, léto a já

Proč jsem si ji vybrala?

Myslím, že od Emily Henriové jsem ještě nikdy nic nečetla. Příběh dává tušit příběh o záchraně přátelství, což by mohlo být hezké téma. Líbí se mi obálka, která působí správně letním dojmem. Úplně se s touhle knížkou vidím na plážové dece!

Anotace

Poppy a Alex, Alex a Poppy. Nemají vlastně vůbec nic společného. Ona je jak z divokých vajec, on nosí béžové kalhoty. Ona má neuhasitelnou touhu cestovat, on radši sedí doma s knížkou. Ale nějak se stalo, že od jisté památné společné jízdy domů ze studií jsou z nich nejlepší kamarádi. Většinu času žije každý jinde – ona v New Yorku, on v jejich rodném městečku –, ale už deset let spolu každý jezdí rok na úžasnou dovolenou. Nebo spíš jezdili. Před dvěma lety se totiž všechno zhroutilo a oni spolu od té doby nepromluvili. Poppy má vlastně všechno, co by chtěla, ale ničí ji rutina. Když se jí někdo zeptá, kdy byla naposledy doopravdy šťastná, ví naprosto jistě, že to bylo na té poslední nešťastné dovolené s Alexem. A tak se rozhodne svého bývalého nejlepšího kamaráda přesvědčit, že by si spolu měli vyjet ještě jednou a všechno si vysvětlit a vyříkat. Alex jako zázrakem souhlasí – a ona má teď týden na to, aby všechno napravila. Kéž by se ale mohla vyhnout jedné jediné věci, která visela ve vzduchu už od začátku jejich přátelství! Co by se asi tak mohlo pokazit?

Ukázku z knížky Alex, léto a já najdete zde.

Citronová vůně a jemné polibky

Proč jsem si ji vybrala?

Představa příběhu zasazeného u čarovně krásného jezera se mi líbí. Těším se, že autorka vykreslí romantickou atmosféru a ukáže mi hlavní hrdinku, jak se přenese přes své problémy. Ani od Römerové Lotte jsem ještě nikdy nic nečetla, takže se moc těším!

Anotace

Konečně přišel velký den, na který Kim tak dlouho čekala. Roky byla milenkou ženatého šéfa a usilovně mu pomáhala dokončit významnou zakázku, aby už nebyl závislý na své ženě a mohl se rozvést. Pak ale na závěrečné prezentaci veřejně ohlásil radostnou novinku – jeho manželka je těhotná. Zklamaná Kim opustila svůj dosavadní život a se zlomeným srdcem odjela do malého hotýlku u Gardského jezera, aby vymyslela, co bude dělat dál. Může ale zůstat smutná, když slunce svítí, voda v jezeře jiskří jako drahokamy, kolem omamně voní oleandry a citroníky, žízeň zahnala čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou a na stole má skvělé kapučíno? Navíc potkala sportovního instruktora Lucu, kterého nedokáže dostat z hlavy…

Ukázku z knížky Citronová vůně a jemné polibky najdete zde.

Jsi tam?

Proč jsem si ji vybrala?

Romantika a zase jednou romantika. A možná i drsné setkání s realitou, kdo ví? Z téhle knížky mám pocit, že by mě mohla zaujmout. Těším se, až se do ní pustím!

Anotace

Nina je autorkou kuchařek, má vlastní byt, skvělé kamarády a milující rodinu. Od rozchodu je několik let sama. V den svých dvaatřicátých narozenin se rozhodne přihlásit na seznamku, kde se potká s Maxem, který jí na konci první schůzky řekne, že si ji jednoho dne vezme. A co je překvapivější – Nina si na okamžik, po letech nedůvěry k lásce, dovolí uvěřit. Nová láska nemohla přijít v lepší chvíli. Ninin život je totiž harmonický jen na první pohled. Kde jsou ty šťastné a dobrodružné roky plné svobody po třicítce, které jí slibovaly časopisy, které hltala od puberty? Místo toho ji všichni pomalu, ale jistě opouštějí. Přátelství vyprchávají, kamarádky se vdávají a mají děti, ex-partneři se zasnubují, současní partneři potichu a bez vysvětlení mizí.

Ukázku z knížky Jsi tam? najdete zde.

V kavárně nových začátků

Proč jsem si ji vybrala?

No jen se podívejte na tu vanilkovou obálku a rozkošnou ilustraci poháru! A pokud už jen to člověku není dost, pak si myslím, že příběh o ženě, která se dává po bolestné ztrátě dohromady může být silný a krásný příběh. Však brzy uvidím…

Anotace

Vítejte v Kavárně nových začátků, která stojí na vysokém útesu, kde si připadáte jako na konci světa. Podávají se zde luxusní čaje, skvělé chleby a originálně zdobené cupcaky. Turisty i místní tu čeká veselý smích, společnost a bezpečí. Jako denní specialitu tu totiž mají na menu srdečné přivítaní. Laura Walkerová se rozhodla sebrat pubertální děti a vyrazit na léto z Manchesteru za prací do Dorsetu. Děti z toho nejsou ani trochu nadšené, a dokonce i Lauřini rodiče se obávají, že jí přeskočilo. Ale Laura dobře ví, že od smrti manžela Davida už uplynuly dva roky a je na čase jít dál. Nalézt způsob, jak bez něj žít, a ne jen přežívat. Najít si nové místo na světě a nějak vyplnit prázdnotu, která rodině po něm v životě zbyla. V Kavárně nových začátků se nepodávají jen dobroty, ale nabízí tu i druhou šanci prožít život na maximum…

Ukázku z knížky Léto v kavárně nových začátků najdete zde.

Vlastně ani nevím, kterou z nich mám začít číst dřív! Asi mi to prozradí nějaké říkadlo, jako třeba enyky benyky… 😀

Těšte se na recenze

Jako dosud se i nadále můžete těšit na recenze knížek přímo zde na blogu. Jen nejdřív musím každou knížku přečíst. 😀 Než to zvládnu, prohlédněte si zatím třeba recenzi těchto dalších letošních románů!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu