0
Recenze

Láska a kozy na venkově

Dnes vám povím, jak na mě zapůsobil román s názvem Láska a kozy na venkově. 🙂

Láska a kozy na venkově patří do edice Sedmilásky. V této edici vyšlo již několik knih.

O sedmiláskách

(text z webu nakladatelství Grada)

7lásky jsou jako dveře do knihovny plné krásných příběhů, veselých i dojemných. Stačí je otevřít a ponořit se do některého z nich. Každý měsíc vás vezmou na objevnou cestu. Zpestří váš život. Pohladí vás a pobaví.

7lásky vás chytí za srdce, jsou totiž jako jeho tep. Někdy rychlý, vzrušený, jindy klidný, zamyšlený… Při čtení se naladíte na jeho rytmus. Budete se smát i plakat. S hlavními hrdiny prožijete jejich příběh a možná v něm rozpoznáte i část toho svého. 

7lásky jsou především vaše příjemné chvíle s krásnou knihou.

Láska a kozy na venkově

Anotace

Ellin život v Paříži se po zběsilém prvním roce, plném zvykání si na evropskou kulturu, pendlování mezi dvěma potenciálními objekty lásky a objevování stovek druhů sýra, konečně ustálil. Už půl roku žije se svým partnerem, prodavačem sýrů Sergem, a oba se mají báječně… dokud do jejich pohody nepřistanou vidle v podobě Ellina nečekaného těhotenství. Více zde.

Můj dojem

Láska k sýrům se hlavní hrdince rozhodně upřít nedá. Přes můj skepticismus na prvních stránkách se mi kniha rychle začala líbit. Ukázalo se, že příběh je velmi dobrý a opravdový. Uvěřitelný. Sotva se hrdinka srovná s jednou situací, hned ji nabourá nějaká další. Ella je australanka, která se přistěhovala před časem do Paříže a začala zde žít. Má práci ve firmě s jídlem na dovážku, bydlí s přítelem Sergejem a užívá si krás Francie (a zvlášť francouzských sýrů). Náhle se dozví, že je těhotná. Od té chvíle ji provázíme řadou rozhodnutí a soucítíme s ní, když popisuje své obavy. Přítel zprávu o těhotenství bere skvěle, dokonce koupí farmu s kozami, aby jejich dítě mohlo vyrůstat v idylickém prostředí francouzského venkova. Už jen dohady o koupi farmy a o stěhování si užijete pěkně detailně, protože Ella se ze své milované Paříže nikam stěhovat nechce, tím méně na nějakou farmu. Serg prožil své dětství na farmě, ale ukáže se, že si život na farmě dost idealizuje. Přesto však spojí síly, na farmu se nastěhují a snaží se rekonstruovat dům, učí se vyrábět sýry a pracují na Ellině vysněném sýrovém bistru. Ella se v místním malém městečku seznámí s angličanem Chuckem a těší ji, že má “v takové díře” nového přítele. Serg je ohledně jejich přátelství poněkud skeptický, což vede k nepříjemným situacím. Jak to spolu všichni všechno zvládnou, to se dozvíte v knize Láska a kozy na venkově.

Ještě dodám, že chápu, že si Ella namůže dát nepasterizované sýry a alkohol během těhotenství, ale jak to, že si to vše dopřává hned po narození dítěte? To nemusí kojit? 😀

Tak a celkový dojem? Je to pohodové letní čtení. Kniha se čte dobře, má pěkný děj. Ella prožívá všechny situace a pocity tak detailně, že jí všechno uvěříte (její obavy, žárlivost, odvahu a naděje, zkrátka všechno).

Jestli hledáte letní oddechovku, pak tuto knihu doporučuji. 🙂

O knize

Kniha Láska a kozy na venkově má 312 stran, napsala ji Victoria Brownleeová (přeložila Hana Sichingerová) a vydalo nakladatelství Grada pod značkou Metafora. Za knihu velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu