0
cestování Ostatní Rodina

Jaký je plzeňský Dinopark

Prakticky hned po návratu ze Slovenska (asi druhý den) jsme se rozhodli pro malý výlet. Mladší dcera miluje dinosaury, takže jsme se vydali do plzeňského Dinoparku a zoo. Dinopark už navštívilo pár lidí, které znám, a nikdo z toho nebyl vyloženě nadšený, tak jsem byla zvědavá, jak to tam bude vypadat. A taky, co na to řeknou děti.

Domluvili jsme se, že se tam sejdeme s přáteli, takže nás byla docela početná banda. Začali jsme prohlídkou zoo, která na Dinopark navazuje, (ale koupit si vstupenku můžete i zvlášť). Zoo byla taková naše jistota, protože jsem věděla, že ať bude Dinopark jakýkoli, zoo bude skvělá. O mé lásce k zoo už jste nejspíš četli, do zoo chodím moc ráda. Ať už v Čechách, nebo někdy i v zahraničí. Nakrmili jsme hned u vstupu ryby (těch červených rybek na povrchu si zkuste na chvilku nevšímat a prohlédněte si ty obří kapry pod nimi). Pak jsme pokračovali dál a prohlédli si řadu úžasných zvířat, od Hrošíka (Hrošík není malý hroch, je o druh hrocha, ačkoli tento byl obojí, Hrošík i mrňous), přes hady (někteří byly neskutečně obrovští), lemury a maličké pásovce až po žirafy. V plzeňské zoo je velká spousta zvířat. Nejbližší kontakt se zvířetem jsme zažili s obyčejnými kačátky, která se vůbec nebála a krmila se od nás koupenými tyčinkami z ruky, zatímco je máma kachna pozorovala zpovzdálí. Zoo ale není jen plná zvířat, je celá protkaná velkým množstvím rozličných rostlin, což mi přišlo skvělé. Jsou tu kaktusy, bylinky i jiné rostliny, což se mi moc líbilo. Také tu bylo skvělé vnitřní hřiště. V zoo jsme si dali oběd a přecpali se tak, že jsem si neuměla představit, jak budeme pokračovat dál. Ale ono to šlo, pomalu ale jistě. U restaurace je výběh s koněm, na ohradě cedulka Nehlaďte, kouše, a co všichni dělají? Koníka si hladí, protože nekouše. 😀

Ze zoo jsme terminálem přešli do Dinoparku. V Dinoparku najdete celou řadu modelů různých druhů dinosaurů, některé z nich jsou i pohyblivé. Dále je zde veliké hřiště, kde si děti mohou házet míčkem do tlamy dinosaura, hrát si na Písku, houpat se, jezdit na laně, střílet vodní proud na cíl nebo se jít podívat na 3D promítání. Hřiště děti bavilo a dcerám se dinosauři líbili, ačkoli na dlouho jejich pozornost neupoutali.  Dali jsme si zmrzlinu a pokračovali zase do zoo.

Výlet jsme si moc užili, takže jestli máte rádi zoo a dinosaury, jeďte se podívat do Plzně. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu