0
Domácnost Recenze Recepty

Jedna malá sbírka kuchařek – I. díl: Zahraniční knihy

Dovolte mi seznámit vás s mojí malou sbírkou kuchařských knih. Možná se zdá, že je jich málo, ale časopisů, těch mám nepočítaně 😀 Vtipné je, že i přes tolik kuchařských knih pořád přemýšlím, co vlastně budu vařit. Jeden nejí tohle, druhý tamto, tohle jídlo jsme měli včera a na tohle teď není chuť… Hrůza. Určitě to taky znáte. A nakonec se u nás točí několik oblíbených receptů pořád dokola. Tahle rutina je pak výjimečně narušena mými pokusy o uvaření “něčeho nového”.

U mě se sešly kuchařky tak porůznu. Některé jsem dostala, jiné si koupila. Začnu těmi, které do mé knihovny zavítaly ze zahraničí.

Knihy ze zahraničí

Momentálně mám dvě kuchařky z Nového Zélandu. Obě především kvůli krásným fotografiím a mojí sentimentální dušičce.

A Treasury od New Zealand Baking

A Treasury od New Zealand Baking (Pokladnice novozélandského pečení) mi ukazovala moje kolegyně Ahi v práci. Dostala jí od své maminky. Já se okamžitě nadchla pro kouzlo, které tahle kniha měla. Bohužel ale tato kniha byla vyprodaná a až o pár let později jsem narazila na dotisky na internetu. Udělala jsem si radost, a koupila jsem si jí. Má měkkou vazbu (já osobně preferuji knihy s tvrdou vazbou) ale jinak je úžasná. Má perfektní, i když trochu potemnělé fotografie i hezký font textu.

Líbila se mi i ta myšlenka, a proto jsem pořídila pro obě své dcery kuchařky (Kuchařku pro dceru), které jim daruji až vyrostou.

I❤sugar

I❤sugar (Miluji cukr) je další krasavice. Pevná vazba, malý formát, sladká jídla, roztomilá grafika a lákavé fotografie, tady asi není co vytknout. Zamilovala jsem si jí na první pohled v zélandském Warehouse obchodu. Je to místní řetězec obchodů se smíšeným zbožím. A pro mě je tato knížka takový suvenýr, o to ji mám radši.

Tímto si dávám za úkol upéct z obou těchto knih do konce roku alespoň jednu dobrotu.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu