0
cestování Recenze Rodina

Naše výlety

Mám pro vás tip na unikátní, nápaditou a skvělou doplňovací knihu s názvem Naše výlety.

Já si vzpomínky ráda zaznamenávám, ať už fotím nebo si schovávám programy a lístky z různých akcí. Moje paměť nijak zázračná není, tak si říkám, co teprve na stará kolena? Utěšuje mě představa, že až budu stará a paměť budu mít jak cedník, budu se probírat krabicemi a knihami plnými vzpomínek s úsměvem na tváři. Pravda je, že se na ty vzpomínky vrhám každoročně, když dávám dohromady fotoalba a hned jak děti odejdou z domu, budu se v tom všem rochnit určitě ostošest.

Skvělý nápad

Kniha Naše výlety mě okamžitě zaujala. Nápad zaznamenávat si rodinné výlety se mi moc líbí! A líbí se mi moc i myšlenka, že budu detaily z výletů zapisovat a lepit do knihy spolu s ostatními členy naší rodiny. Bude to takový náš společný rituál. Doplňovat knihu navíc může znamenat motivaci s rodinou procestovat kouty naší krásné české země. To všechno mě napadlo ještě než jsem knihu dostala do ruky. Pak jsem si ale Naše výlety zamilovala ještě víc. Proč?

Obálka a ilustrace

Vždy je plusem, když má kniha tvrdé desky. Víc pak vydrží a jsem klidnější, když ji držím v ruce. Tahle kniha má tvrdé desky s podmalbou tvořenou vodovými barvami v  takové nažloutlé barvě. Po obálce se potulují krásné ilustrace mráčků, horkovzdušného balónu, dřevěného rozcestníku, rostlin a zvířátek. Na středu vás zaujme obrázek mapy České republiky, ve které je v podobě laskavých ilustrací zanesena kombinace řady památek, rostlin, zvířátek a dalších obrázků, které symbolizují cíle případných výletů. Obrázky jsou milé, přívětivé a krásné. Nažloutlý podklad provázející celou knihou působí velmi příjemně.

Kvalitní zpracování

Kvalitně působí jak obálka, tak samotné stránky, které jsou pevnější než stránky obyčejné knihy. Očividně se počítá s tím, že s knihou budete pracovat a zaznamenávat si do ní. V knize je také “záložková šňůrka” hnědé barvy, abyste hned věděli, na jaké stránce jste skončili. Pro ten pocit kvality si mě kniha okamžitě získala.

Obsah knihy

Hned v úvodu si můžete vlepit fotografii své rodiny, aby byla kniha ještě osobnější. Po úvodním slově už začínají stránky, na kterých můžete doplňovat, kam se chcete podívat (doplníte na tečkovanou čáru) a kde všude jste byli (doplníte do velké kreslené mapy). Zadáváte věci jako Datum výletu, Odkud a kam jsme šli nebo jeli, Kdo se výletu účastnil, Jaké bylo počasí, Jaké dopravní prostředky jsme použili, Kolik kilometrů jsme ušli nebo ujeli, Co zajímavého jsme viděli a Zážitky z výletu. Je tu také prostor pro Dokumentaci výletu, kam můžete dopsat, domalovat nebo dolepit cokoli z výletu (například jízdenku, vstupenku, turistickou nálepku nebo fotografii…). Jednotlivé stránky jsou doplněné maličkými ilustracemi.

Kniha je rozdělená na kapitoly Pohoří a vrcholy, Výlety do historie, Výlety za vodou, Za krásami přírody, Zajímavá města a obce, Sportovní výlety, Za kulturou a zábavou a Speciální výlety. Obsah najdete na konci knihy.

Knihu Naše výlety doporučuji všem, kdo si chtějí zachovat vzpomínky z rodinných výletů. Je skvělá i jako dárek!

Autorkou knihy Naše výlety je PharmDr. Monika Kopřivová, ilustrace vytvořila Linh Dao. Grafickou úpravu zpracovala Propaganda, tisk a knižní zpracování Graspo CZ, a.s. Kniha má 131 stránek, včetně obsahu.

Za knihu velice děkuji Familium.cz

 

 

 

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Helena Zápotocká
    4.10.2023 at 14:42

    Dobrý den, kniha na výlety vypadá moc dobře a je fajn, že jste tento nápad poskytla i veřejnosti. Moje rodina také ráda cestuje po okolí i dál po našich krásách. Tento nápad , zapisovat výlety , jsme měli také, takže v naší knihovně stojí tlusté sešity z cest od roku 1988. kdy byly děti ještě malé a zapisujeme pořád. Zdravím. Helena Zápotocká , turistka ze severu Čech

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu