0
Ostatní

Začínám s krásným písmem

Už na škole jsme měli základy písma, kde nám učitelé vysvětlovali co znamená serif, sklon písma a zkoušeli jsme si používání různých druhů perek a tuše. Během školy jsem si také pořídila dvě skvělé knížky o kaligrafii. Ty jsem ale před odjezdem na Zéland prodala, stejně jako téměř všechno ostatní. Proto, když jsem se vrátila do Čech, tak jsem postupně tyhle dvě knížky zase koupila. Tu druhou mi přivezli před týdnem. Chci je mít ve své knihovně, jsou pěkně zpracované a praktické. Zvláště teď, když se chci k učení kaligrafie vrátit.

A protože teď mám blog, můžu se s vámi podělit o nově nabyté zkušenosti.

Základní slovníček

Typografie je umělecko-technický obor, který se zabývá tiskovým písmem.

Kaligrafie (čili krasopis, písmomalířství nebo anglicky lettering) je druh umění, kde vzhled písma může mít přednost před jeho čitelností. Kaligrafie se zabývá většinou ručně psaným písmem. V dnešní době se využívá jako umělecký prvek například při psaní pozvánek. Oblíbené jsou také nápisy, které se rámují a věší na zeď.

Font písma je kompletní sada znaků abecedy jedné velikosti a jednotného stylu.

Přišly mi fixy

Měla jsem vyhlédnuté tlusté kaligrafické fixy Ecoline, které jsem si konečně koupila. Hned jsem je musela vyzkoušet. Zatím mi to s nimi nejde tak, jak jsem si představovala, ale opakování matka moudrosti. Budu trénovat a ono se to doufám zlepší 😀

Jak to mělo fungovat…

…a jak dopadly moje první pokusy (našla jsem si nějaké nápisy na internetu a zkusila je napsat sama… výsledek zatím nic moc, uznávám)

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu