0
Ostatní Rodina

Hledáte partnera? Tohle byste měli vědět!

Dneska budu mluvit o něčem důležitém. Je to jedna taková základní pravda, kterou by si každý, kdo si hledá partnera, měl uvědomit. Není to z mé hlavy, ale řídila jsem se tím a doporučuji každému, aby si tohle nejprve uvědomil, protože je to základ, je to něco, co by měl každý vědět.

Už moje maminka to říkala. Každý má své chyby. Najdi si někoho, jehož chyby ti nebudou vadit a budeš s nimi ochotná žít. A je to tak. Ať jde o ženu nebo o muže, každý máme svoje přednosti a svoje “mouchy”. Ovšem, to, co pro někoho může být nepřekonatelná překážka, příšerná, nechutná nebo jinak špatná vlastnost, může být pro jiného prostě jen maličkost. A protože jsme každý alespoň trochu jiný, pravděpodobně k sobě můžeme najít někoho, komu takovéhle naše vlastnosti vlastně zase až tolik nevadí. A naopak, někdo dokáže žít s námi i našimi chybami.

Setkala jsem se i s názorem ,,ale já ho/jí změním, to ho odnaučím” a podobně. Není nikde psáno, že se ten člověk skutečně změní a není rozumné na něco takového spoléhat. Ideální je najít partnera, u kterého víte, že vám jeho (nebo její) “mouchy” zkrátka tolik nevadí. Proto je třeba druhého dobře poznat, protože zvláště zkraje, kdy se pár seznámí, se tyhle neblahé vlastnosti snaží každý skrývat co to jde. Ať už vědomě či nikoli. Čekat, že druhého změníme a jeho “neoblíbené” vlastnosti z něj nebo ní “nějak odstraníme”, je poměrně naivní. A může to být i příčinou budoucích hádek nebo dokonce rozchodů a rozvodů. Neříkám, že se člověk nemůže změnit. Jen na to není dobré spoléhat.

Takže pokud začínáte randit s někým, kdo má nějakou pro vás nepřekonatelnou vlastnost, jděte dál. Není čas, ztrácet čas 🙂 Nalijte si, jak se říká, čistého vína. Ušetříte tak čas na to, abyste si našli někoho, s kým budete skutečně moci žít v klidu a harmonii, namísto hysterie, pláče, výhrůžek, rozjímání nad špatnými rozhodnutími a nebo dokonce propadání do problémů s partnerem (když je například alkoholik či gambler).

Jsme sami za sebe zodpovědní. Za to, jakou práci budeme dělat, jak budeme žít, jakého partnera si k sobě zvolíme. Myslete na to, až budete hledat svoji druhou polovičku. Rozlišujte drobné nedokonalosti od velkých problémů. Jak jsem říkala, každý má své chyby 🙂

Pokud se k článku chcete nějak vyjádřit, budu ráda za vaše komentáře 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu