0
Doporučené Recenze

Historky z Tinderu, veselá knížka od Lucie Macháčkové

Když mi přišla knížka Historky z Tinderu, měla jsem upřímně jen mlhavou představu o tom, co je Tinder. Jistě, slyšela jsem, že jde o seznamovací aplikaci, ovšem nevěděla jsem třeba, že je to jedna z těch, kde se “svajpují” fotky lidí doprava nebo doleva, podle toho, jak se vám líbí. No, je vidět, že mě něco takového minulo, a podle toho, co stand up komička Lucie Macháčková píše, neřeknu bohužel. Řeknu naštěstí! Ale zase má materiál pro vystoupení a historky, kterými může bavit okolí. A to je super. Pro ni jako komičku i pro nás, jako čtenáře (a diváky).

Historky z Tinderu

Není nad to se zasmát cizímu neštěstí. Zvlášť, když to neštěstí (ať už své, svých známých, reálné, či smyšlené), dokáže Lucie tak hezky a vtipně podat. Coby stand up komička se v podstatě živí tím, že musí být vtipná, baví lidi a sklízí potlesk (a doufám, že i nějaké peníze), ale když se nad tím zamyslíte, je to zatraceně náročná práce! Klobouk dolů, když si někdo dupne a řekne si Budu se živit tím, že budu bavit lidi! To je přece paráda! A já se vážně moc ráda směji. Ovšem, kdybych stála na pódiu před lidmi, kteří přišli a čekali by, že budu vtipná, protože oni si za to přece zaplatili, nejspíš by to dopadlo katastrofálně. Takže smekám, před výběrem povolání. Ovšem teď se přesuneme ke knížce. Jdeme na to.

Historky z Tinderu

Historky z Tinderu nabízí nefalšovanou srandu. V některých momentech jsem se smála dokonce nahlas a v jeden moment jsem měla i problém přestat. Zkoušela jsem to. Jeli jsme zrovna autem z Budapešti a já si přečetla pasáž o tom, co nějaký kluk Lucce napsal na Tinderu a co jí doporučila jiná aplikace, aby mu odpověděla. Začala jsem se tomu řehtat. Pak jsem se snažila přestat. Snažila jsem se myslet na něco, co není vtipné. A do dvou vteřin jsem dostala další záchvat smíchu, zatímco na mě můj muž koukal, jestli mi nehráblo. Já se totiž směju jako blázen a tečou mi slzy, občas chrochtám, to všechno. Tak jsem mu přečetla kousek o tom, jak Lucii přišel podpořit Brněnský Američan přímo na vystoupení. Také ho to pobavilo. Myslím, že bych těžko hledala člověka, kterého by alespoň některá část z knížky upřímně nepobavila. I navzdor tomu, že lidé mají různý smysl pro humor.

Lucie je vtipné děvče, jen co je pravda. Hezky s gustem vypráví historky, u kterých jdu smíchy do kolen. Umí si ze sebe udělat srandu (za předpokladu, že jsou její historky založené na skutečných osobních zážitcích). Knížka se četla vyloženě sama. Měla vtip, spád, gradovala na správných místech správným způsobem. Líbily se mi její narážky a odkazy. Každou stránku jsem se těšila, čím mě zase pobaví. A má očekávání byla nejen naplněna, byla dokonce předčena! I přesto, že s Tinderem nemám osobní zkušenosti, Lucie mi dokázala dokonale vykreslit svět lidí (těch normálních, ale i tragédů, úchylů a podivínů) hledajících na svou spřízněnou duši na Tinderu. Teď půjdu manželovi namasírovat nohy, upéct dort a říct mu, že je ten nejlepší z nejlepších, abych se s podobnými historkami nemusela za nějakou dobu chlubit já. Obávám se totiž, že by mi otrlost, nadhled a humor pro zvládnutí seznamovacích rituálů na podobných aplikacích jednoduše chyběla. 😀

Historky z Tinderu s radostí doporučuji. Je to sranda, a když se má člověk čemu zasmát, hned je život o něco krásnější!

O knize

Historky z Tinderu napsala Lucie Macháčková. Knížka má měkké desky, 240 stran (věnování, 37 historek a obsah). Obálku navrhla Veronika Czimmermann. Knížku vydalo nakladatelství Grada pod značkou Cosmopolis, kterým tímto za výtisk velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu