0
Recenze Rodina

Testování: Přírodní biokosmetika Saloos (dětský nosní balzám a měsíčkový olej)

Dnešní recenze bude poměrně krátká a bude se týkat dětského nosního balzámu a měsíčkového oleje Saloos. Saloos je přírodní biokosmetika s více jak 20-ti letou tradicí a má širokou řadu produktů, které jsou poměrně snadno k sehnání.

Dětský nosní balzám

Saloos nabízí kosmetické výrobky nejen pro ženy, ale také pro děti a nově i pro muže. Mě letos v zimě zajímal především dětský sortiment, tedy dětský měsíčkový olej k péči o tělo a dětský nosní balzám.

Použití: dětský nosní balzám se (překvapivě) používá na a pod nos, třeba při rýmě. Zklidňuje a regeneruje podrážděnou kůži v této oblasti.

Oficiální popis a složení

popis: Vaše dítě a jeho citlivá pokožka si zaslouží co nejlepší péči, což v období nachlazení platí dvojnásob. Nejjemnější složení balzámu s unikátním bio bambuckým máslem poskytuje namáhané pokožce v okolí nosu úlevu, zklidňuje ji a má výborné regenerační účinky. Obsažený esenciální olej z heřmánku může celkově příznivě harmonizovat. Čistý přírodní bioprodukt. 

složení: Bio bambucké máslo, rostlinné oleje lisované za studena: bio sezamový, bio slunečnicový, bio jojobový, mandlový, včelí vosk, kandelina, obsahuje 100% esenciální oleje: levandule, heřmánek modrý 

Moje zkušenost

Obal: Obal je prakticky malý, kulatý a roztomilý. Asi hlavně díky sloníkovi na nálepce.

Struktura: Ta voskovitá struktura je vlastní všem výrobkům Saloos tohoto druhu, liší se vůně (a prý i složení). Tuk, nebo jak to nazvat, se dobře roztírá když ho máte v pokojové teplotě nebo když ho na chvilku dáte k topení. Při nízkých teplotách tuhne a musíte si ho rozehřát alespoň v prstech, když chcete snadno a dobře produkt roztírat. To platí nejen pro dětský balzám, ale pro všechny “voskovité” produkty Saloos. Když je ale necháte v teplejším prostředí, roztírají se krásně.

Vůně: Jde o příjemně jemnou bylinkovou vůni. Ucítit můžete uklidňující kombinaci heřmánku a levandule.

Kde a za kolik můžete koupit? Dětský nosní balzám Saloos (19 ml) můžete koupit v obchodech se zdravou výživou nebo přírodní kosmetikou. Také jej můžete koupit na eshopech, například za 88 korun na floby.cz.

Suma sumárum

Nosní balzám jsem používala spolu s dětmi a byla jsem spokojená. Při rýmě je třeba se pod nosem mazat, protože kapesníky, ať už papírové nebo látkové, při delším používání mohou odírat nebo dráždit kůži na a pod nosem. Vyzkoušejte nosní balzám Saloos nebo třeba Zázračný kelímek od Oriflame. Podle mě mají prakticky stejný účinek.

Dětský měsíčkový olej

Použití: Slouží ke každodennímu ošetření těla miminka, hlavně po koupeli nebo když chcete dát miminku uklidňující masáž.

Oficiální popis a složení

popis: Velmi jemný olejíček určený k péči o pokožku dětí a miminek od prvních dnů života. Mandlový a bio pupálkový olej v kombinaci s měsíčkovým extraktem poskytují citlivé dětské pokožce nejlepší ochranu před vysoušením nejen po koupání. Zklidňuje a regeneruje pokožku také v oblasti plen. Doporučujeme ke každodennímu ošetření pokožky celého tělíčka. Bez parfemace. Čistý přírodní bioprodukt. 

složení: Rostlinné oleje lisované za studena: bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový olej, bio pupálkový, měsíčkový extrakt, vitamín E

Moje zkušenost

Obal: Obal pěkný, ale skleněný, takže mám při manipulaci s ním strach, že mi spadne na zem a rozbije se. Sklo nevypadá nijak tence, určitě je šetrnější k přírodnímu prostředí než plast, takže když pominu moje obavy z mé nešikovnosti, obal je pěkný a ekologický.

Struktura: Tady není co dodat, je to olej. Krásně se roztírá, dobře se vstřebává, ale děťátko stejně raději mazejte na něčem jiném než pohovce, dejte si pod něj při mazání třeba ručník.

Vůně: Líbí se mi, že je tento produkt bez parfemace. Ucítíte skutečně jen to, z čeho se olejíček skládá, a jsou to příjemné vůně. Saloos obecně má u všech produktů, které jsem dosud zkoušela, samé jemné, příjemné tóny, žádná agresivní parfemace, jako to mají některé konkurenční firmy u svých výrobků.

Kde a za kolik můžete koupit? Dětský měsíčkový olej Saloos můžete rovněž koupit v obchodech se zdravou výživou nebo přírodní kosmetikou. Také jej můžete koupit v eshopu floby.cz 50 ml za 120 korun.

Suma sumárum

Olejíček mám vyzkoušený na svých dětech, mazala jsem je po koupání a olejíček jsem používala i pro masáže. Je příjemný po všech stránkách a jak jsem již psala, dobře se vstřebává a stejně dobře pečuje o pokožku. Je výborný nejen pro zimní období a mohu ho s klidným svědomím doporučit.

 

Fotky produktů použité ze stránek www.saloos.cz

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu