0
cestování Recenze Rodina

Zvířátka z Putimi

Už nějakou dobu slýchám pozitivní recenze a plánuji, že tam dcery vezmu. Za zvířátky do Putimi. Je tam taková maličká, ale moc pěkná zoo. A konečně jsme se tam dostaly!

Jsou tam všelijaká krásná zvířátka, andulky, straky, havran a krkavec, sovy, dravci, leguán a hadi, kozy, husy, prase, drůbež všeho druhu, králíci, emu a klokani a plno dalších zvířátek. Myslím, že jsem tam asi poprvé viděla černé kohouty. Co se mi moc líbilo, bylo jak to celé bylo vymyšlené. Bylo tam plno různých možností, jak zabavit děti. To mě, jako rodiče, velice zajímá, vlastně kamkoli přijdeme 😀

Děti si musíte hlídat, jako všude, kde jsou zvířata. Ale jinak se zabaví snadno. Jsou tu prolézačky, houpačka, trampolíny… a samozřejmě ta zvířátka. Zvířátkům můžete přinést sušené pečivo a jablíčka. Taky jim můžete na místě koupit křupky za pět korun hrst. V zoo je kasička na dobrovolný příspěvek na zvířátka, zoo nebere dotace (jaká vzácnost v dnešní době!) a vstup je zadarmo (ještě vzácnější úkaz).

Můj dojem

Byla jsem příjemně překvapená. Trefili jsme díky ukazatelům, které jsou naštěstí všude. Vstoupit můžete bez předchozího ohlášení, brána bývá otevřená, vstup se neplatí.

Všude jsou prostorné klece se zvířátky, která vypadají spokojeně, nechybělo jim v době naší návštěvy nic, jen krkavec měl kolem krku límec a oškubané peří, takže toho jediného nejspíš něco trápilo. Děti si hlídejte, protože se mohou přitočit ke klecím a kdyby je štípla taková straka, bude je to bolet. Plazi mají místo v takovém zatepleném kumbálku, když jsme tam přišli, jeden zrovna provozoval jógu či co. Zakláněl se docela odvážně, ale co, je to plaz, ten si to může dovolit. Já se takhle zaklonit, tak ve mě lupne a už se nepohnu.

Tahle zoo je krásné velké prostranství zdobené na každém koutě trsem kukuřičných klasů. Je tu plno zábavných věcí spolu se zvířátky, které děti zabaví. Dcera vyzkoušela každou prolézačku, domeček, každou skluzavku i houpačku kterou našla. Bylo krásné počasí, takže suma sumárum, všechno vyšlo a byl z toho prima výlet, který mohu jen doporučit. Hlavně a především lidem s dětmi. Nebo slovy pana Wericha: Až jednou takhle nebudete mít co dělat a nebudete mít nic na práci, zajeďte si… ne do Nejdedáli, ale do Putimi, za zvířátky 🙂

Důležité informace

  • Otevřeno je od 9 do 19 hod někdy i déle.
  • Adresa: Putim 125
  • Vstup (opakuji) zadarmo.
  • Kontaktní a další informace na stránkách nasezviratkaputim.cz

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu