0
Recenze

Zeleninová kuchařka

Se zařazením většího množství zeleniny do našeho rodinného jídelníčku počítám už dlouho. Proto jsem se rozhodla, že zkusím hledat inspiraci třeba zde, v Zeleninové kuchařce od Petra Klímy. Pojďte se se mnou podívat, jak tato kniha vypadá.

Můj dojem

Jednoznačně jde o propracovanou kuchařku naplněnou pořádným množstvím již od pohledu chutných receptů. Proto jsem si ji také vybrala. Najdete zde recepty na sladká i slaná jídla a nápoje. Knihu provází řada pěkných fotografií, které u kuchařek vždy vítám. Ráda vím, jak má jídlo ve finále vlastně vypadat. Jestli jsem to počítala dobře, je v knize 98 receptů, kniha celá má 208 stran. Takže my, vařící a pečící čtenáři, máme z čeho vybírat.

Pan Petr Klíma vytvořil Zeleninovou kuchařku s ohledem na kvalitní stravování. Poukazuje rovněž na to, že naši předci měli k jídlu maso mnohem vzácněji a také trpěli méně civilizačními chorobami. O této myšlence neslyším prvně a přijde mi zajímavá. Fakt, že u nás jíme maso klidně i třikrát denně (k snídani máme třeba šunku na rohlíku a pokračuje to pečeným masem, které se občas k večeři dojídá), mě znepokojuje a nutí k zamyšlení, jestli nejsou k dispozici i vhodné zeleninové recepty. Věřím, že když najdu ty správné, tak i můj muž, velký to masožravec, sníží příjem masitých jídel spolu se mnou a dětmi. V kuchařce jsem jich několik našla a právě prochází procesem testování na lidských subjektech 😀 Mým velkým favoritem jsou asijská jídla, například indická rajčatová polévka s červenou čočkou nebo tempeh po sečuánsku. Recepty jsou doplněné šikovnými tipy od autora.

V knize najdete recepty na jídla (sladká i slaná) a nápoje.

Kuchařku doporučuji každému, kdo hledá lákavé zeleninové recepty.

O knize

Zeleninová kuchařka je dílo Petra Klímy, má 208 stran, tvrdé desky a oranžovou záložkovou šňůrku. Knihu vydalo nakladatelství Smart Press, fotografie pořídil Petr Klíma spolu s několika dalšími fotografy, food styling zařídil opět sám autor. Grafickou úpravu, sazbu i obálku má na svědomí Kateřina Kamenická.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu