0
Malování Ostatní

Začínám se zajímat o akvarel

Ačkoli mě moc baví malovat akrylovými barvami, nedávno můj zájem zabrousil i do jiných vod. Tedy, vodových barev.

Mám chuť si tuto techniku vyzkoušet, ale pořádně, ne jako na základní škole. Tak jsem si pořídila několik absolutně nádherných knih a příští měsíc dojde i na barvičky a pak se uvidí, jak mi to půjde. Od akrylových barev docela jistě zcela neupustím, ale možná jste si už všimli, že jsem vášnivý experimentátor, takže tak. A navíc se s vámi můžu, jako úplný začátečník, podělit o nově nabyté zkušenosti.

Momentálně vím, že akvarelové barvy se prodávají samostatně nebo v paletkách, v pánvičkách, půlpánvičkách nebo taky tubách. Mezi přední výrobce, od kterého jsou ale barvy taky docela dost drahé, patří firma Schmincke Horadam. Na vysoké kvalitě barev od této značky se shodli lidé na internetu, výtvarníci i autoři knih o akvarelu. U ostatních značek jsem četla dohady, přišlo mi, jako by každému vyhovovalo něco jiného. Řeč byla například o jasu či stálosti barev nebo granulování. Ceny ale za profi barvy značky Schmincke Horadam jsou docela vysoké a pro začátečníka je to drsná investice. Ale viděla jsem i moc pěkné obrázky malované například barvami z paletky s názvem Prima Marketing Art Philosophy Watercolor Confetti Set, kde malá paletka i s barvami vyšla na eBayi nová asi na tisícovku. V Čechách jsem ji ale prodávat neviděla. Já osobně ještě sama nevím, co si pořídím.

– Prima Marketing Art Philosophy Watercolor Confetti Set (cca 1000 Kč eBay)

Schmincke Horadam 48 set (cca 5500 Kč eshop vytvarnepotreby.cz)

Výtvarníci mají na akvarelu rádi, že nikdy neví úplně přesně, jak se budou barvy spolu s vodou na papíře chovat a je v tom jisté kouzlo. Malovat se dá jak na suchý, tak vlhký papír, ale další taje akvarelové techniky teprve odkrývám za pomoci absolutně nádherných knih, které si vám dovolím v následujících týdnech představit.

Teď se s vámi rozloučím, čeká na mě Chad v knize Paměti lovce monster. Mimochodem, viděli jste, co moje malé štěstíčko provedlo s obálkou téhle knihy a nůžkami? Mám to na Instagramu 🙂 Naštěstí jsem kousky našla a pokusila se je jako puzzle dát dohromady a zalepit izolepou. Naneštěstí jsem buď je nenašla všechny nebo jsem nenašla způsob, jak je správně zase poskládat. Je to dobré, ale není to zrovna perfektní. Však to uvidíte sami, až budu dělat recenzi na tuhle knihu a přidám fotku obálky. Jo, měla jsem si knihu nafotit ještě než jsem ji začala číst, ale cesty osudu stejně jako nůžek v ručkách dětí jsou zkrátka nevyzpytatelné. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu