0
Malování Rodina Výzvy

Výtvarná výzva pro děti – den šestý – dopravní prostředky

pro děti (rodiče laskavě dětem nahlas přečtou) 🙂

Ahoj milé děti!

Včera jsem si prohlížela všechny ty krásné ryby, medúzy, chobotnice a další tvory a rostliny, které jste nakreslili. Byla to nádhera, musím vás pochválit a říct, že jste velice šikovné děti a moc se mi líbí, jak tvoříte. Určitě se to líbí i vašim rodičům, když vidí, jaké mají doma šikulky.

Máme den šestý a já úplně slyším, jak se zvědavě ptáte, co budete malovat dnes. Dnes vás poprosím o nakreslení, namalování nebo jiné umělecké ztvárnění dopravního prostředku. Víte, co je dopravní prostředek? Je to například letadlo, auto, kolo nebo vlak. Může to být také raketa nebo loď! A nebo dokonce kůň či oslík. Zkrátka věc nebo zvíře, s jehož pomocí se dopravují (tedy převáží) lidé, zvířata, rostliny nebo věci z jednoho místa na druhé.

Pro rodiče

Milí rodiče,

tak vás tady dnes opět vítám u nové výzvy. Dnešním tématem je dopravní prostředek.

Máte také doma autíčka, vláčky a další dopravní prostředky jako hračky? Vyndejte je z krabic na jedno místo a ukažte dětem, co je co. Zeptejte se jich, co mají nejraději a proč. Třeba vás napadnou i další činnosti spojené s dopravními prostředky tak, aby tomu rozuměli právě vaše děti (a bavilo je to). Těmito činnostmi děti před malováním krásně inspirujete.

Jak jsem psala rozsáhle ve starším článku, posílejte mi prosím opět vyfocené nebo naskenované výtvory vašich dětí do dnešního večera (do 21 hodin) na email cirklova.b@gmail.com a do předmětu napište Výtvarná výzva 6. Do textu připište celé jméno dítěte (já uvedu křestní jméno a počáteční písmeno) nebo alespoň křestní jméno a přezdívku, abyste si jeho či její obrázek pak snadno mezi ostatními našli. Do druhého dne, do 12 hodiny zveřejním všechny obrázky, které obdržím. Můžete se pak s dětmi na ně podívat, podívat se co malovali ostatní a nebo to ukázat přátelům a příbuzným na internetu tím, že jim zašlete odkaz. Zítra ráno zase dostanete s dětmi tady na blogu nové zadání a já se moc těším, jak si už dneska vaše děti poradí s dopravními prostředky. Dítěti nechte pro jeho tvorbu volné ruce, poskytněte mu libovolné výtvarné prostředky, které rádo používá (pastelky, fixy, voskovky, vodovky atd.) a nechte jej pracovat. Jestli máte jakékoli další dotazy nebo nápady, rozhodně neváhejte mi napsat. Takže znovu v bodech:

  • nová výzva (téma) je každý den během tohoto týdne zveřejněna v osm hodin ráno (08:00)
  • výběr pomůcek k malování či kreslení (tužka, voskovky, vodovky, pastelky, fixy) nechám zcela na vašich dětech
  • posílejte vždy jeden obrázek za jedno dítě
  • email musí mimo obrázek obsahovat celé jméno dítěte (nebo křestní jméno s přezdívkou, pokud ji má), ideálně i s krátkým popiskem, co na obrázku vidíme
  • obrázky s textem posílejte na cirklova.b@gmail.com do devíti hodin večer dne, kdy bylo dané téma zadané (tedy do 21:00)
  • obrázky budou zveřejněné následující den do poledne (tedy do 12:00)
  • nepotřebuji znát věk ani bydliště dítěte
  • i kdyby byl obrázek podle vás “úplná nic neříkající čmáranice”, stejně ho pošlete

Dnes máme téma

DOPRAVNÍ  PROSTŘEDKY

Pomozte dětem připravit papír a pomůcky a nechte je ideálně samostatně nebo jen s minimální pomocí pracovat. Dejte dětem šanci, ať se samy vyjádří, jak chtějí. Moc se těším na výsledné obrázky.

Dnešní bonus

Děti, poznáte, co je tohle za dopravní prostředky?

 

Správné odpovědi

a) auto

b) autobus

c) kamion (a auto)

d) kolo

e) letadlo

f) loď

g) motorka

h) raketa

ch) tramvaj

i) vlak

 

P.S. Ve Výtvarné výzvě s jarní kytičkou jsem se dopustila chyby. Opravdu nešlo na obrázku k hádání o sedmikrásky, ale o kopretiny. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu