0
Malování Rodina Výzvy

Výtvarná výzva pro děti – den druhý – barevný papoušek

pro děti (rodiče laskavě dětem nahlas přečtou) 🙂

Ahoj milé děti!

To jsem vám ani nemohla uvěřit, kolik krásných obrázků, sněhuláků a sněhulákyň mi včera dorazilo! No fakt, byla jsem z toho úplně vedle a udělalo mi to óbrovskou radost. Dneska dopoledne vaše krásné obrázky zveřejním a vy se na ně můžete podívat. Já vím, vy je znáte, ale víte co? Tady je můžete ukázat i všem babičkám, dědečkům, strejdům a tetám, bratrancům a sestřenicím z prvních, druhých a kdo ví kolikátých ještě kolen. Schválně, jestli víte, když je někdo váš dědeček, co jste jeho vy? Nebo když je někdo vaše teta, tak vy jste její co?

Dneska máme druhý den. Venku už moc sněhu není, však co by se tady taky zdržoval, když už máme jaro. A protože sněhuláci nebývají moc barevní, však jste to také věděli, tak si dneska naopak namalujeme něco super barevného. A copak je podle vás hodně, ale opravdu hodně barevného a žere to rádo ovoce a oříšky? Nebo semínka? Ano, papoušek. Děti, můžete mi dneska namalovat krásně barevného papouška? Ano? No tak to budu moc ráda. A víte co? Až ho budete mít nakresleného nebo namalovaného, tak mu zkuste vymyslet jméno. Řekněte ho pak mamince nebo tatínkovi a oni mi ho napíší, až mi budou posílat fotku vašeho obrázku s papouškem, dobře? Super!

Pro rodiče

Milí rodiče,

účast vás i vašich dětí ve Výtvarné výzvě mě moc těší a doufám, že přinese mnoho radosti i vám. Dnes jsem pro děti vymyslela nové téma – barevného papouška. Určitě si užijí možnost využít všechny ty krásné barvy co mají rády, a klidně všechny najednou! Jak jsem psala rozsáhle v minulém článku, posílejte mi prosím opět vyfocené nebo naskenované výtvory vašich dětí do dnešního večera (do 21 hodin) na email cirklova.b@gmail.com a do předmětu napište Výtvarná výzva 2. Do textu připište celé jméno dítěte nebo alespoň křestní jméno a přezdívku, abyste si jeho či její obrázek pak snadno mezi ostatními našli. Dále připiště krátký popisek, co na obrázku vidíme (ony vám to děti rády poví). Tentokrát mi připište prosím také jméno papouška, které dítě vymyslí. A opět do druhého dne, do 12 hodiny zveřejním všechny obrázky, které obdržím. Můžete se pak s dětmi na ně podívat, podívat se co malovali ostatní a nebo to ukázat přátelům a příbuzným na internetu tím, že jim zašlete odkaz (když už máme tu karanténu). Zítra ráno zase dostanete s dětmi tady na blogu nové zadání a já se moc těším, jak si už dneska vaše děti poradí s barevným papouškem a jaké mu vymyslí jméno. Dítěti nechte pro jeho tvorbu volné ruce, poskytněte mu libovolné výtvarné prostředky, které rádo používá (pastelky, fixy, voskovky, vodovky atd.) a nechte jej pracovat. Jestli máte jakékoli další dotazy nebo nápady, rozhodně neváhejte mi napsat. Takže znovu v bodech:

  • nová výzva (téma) je každý den během tohoto týdne zveřejněna v osm hodin ráno (08:00)
  • výběr pomůcek k malování či kreslení (tužka, voskovky, vodovky, pastelky, fixy) nechám zcela na vašich dětech
  • posílejte vždy jeden obrázek za jedno dítě
  • email musí mimo obrázek obsahovat celé jméno dítěte (nebo křestní jméno s přezdívkou, pokud ji má), ideálně i s krátkým popiskem, co na obrázku vidíme
  • obrázky s textem posílejte na cirklova.b@gmail.com do devíti hodin večer dne, kdy bylo dané téma zadané (tedy do 21:00)
  • obrázky budou zveřejněné následující den do poledne (tedy do 12:00)
  • nepotřebuji znát věk ani bydliště dítěte
  • i kdyby byl obrázek podle vás “úplná nic neříkající čmáranice”, stejně ho pošlete

Dnes máme téma

BAREV PAPOUŠEK

Pomozte dětem připravit papír či čtvrtku a další pomůcky, vysvětlete mu co je papoušek (pokud to neví), a nechte ho ideálně samostatně nebo jen s minimální pomocí pracovat. Opět zopakuji, že papoušek nemusí vypadat jako z atlasu zvířat, dejte dětem šanci, ať se samy vyjádří, jak chtějí. Třeba se dozvíme, že papoušek má kopyta a tři oči, kdo ví. Určitě to bude paráda, stejně jako byli parádní všichni ti sněhuláci.

Opět přináším několik otázek, které můžete dětem pokládat před nebo po malování (během malování nechte dětem klid). Otázky samozřejmě přizpůsobte věku dítěte.

  • Schválně, jestli víte, kdy je někdo váš dědeček, co jste jeho vy? Nebo když je někdo vaše teta, tak vy jste její co? (vnučka, vnuk, neteř, synovec) Můžete pokračovat i dál, třeba Já jsem tvoje maminka a ty jsi moje co? …
  • A copak je podle vás hodně, ale opravdu hodně barevného a žere to rádo ovoce a oříšky? Nebo semínka? (papoušek)
  • Jak se jmenuje tvůj namalovaný papoušek?
  • Víš proč má spousta papoušků tak silný zobák? (Aby si mohli například otevřít ořech nebo ovoce s tvrdší slupkou).
  • Jaké znáš druhy papoušků? (kakadu, žako, ara, tukan…)

Pokud se dozvíte i nějaké vtipné odpovědi, budu ráda, když mi je připíšete do emailu s obrázkem. Budu se těšit na výtvory (dnes do devíti večer) a přeji krásný tvořivý den!

P.S. Budu ráda, když budete výzvu i sdílet dál s dalšími rodinami, děti se mohou libovolně přidávat k této výzvě i během týdne.

P.S.2 Tady se děti mohou podívat, co všechno takový papoušci dovedou a pobavit se 🙂

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu