0
Domácnost Recenze Recepty

Vstupuji do e-mailového klubu Kuchařky pro dceru

Když jsem letos hledala recept na beránka, zabrousila jsem i na blog Kuchařka pro dceru. Ano, je to blog autorky série kuchařek, kterým vévodí právě Kuchařka pro dceru, směle si troufnu říct, jedna z nejlepších českých kuchařských knih. Autorka nezahálí. Vydala univerzální Kuchařku pro dceru, kterou můžu doporučit každému, dokonce i začátečníkovi. Obsahuje řadu klasických receptů na polévky, hlavní jídla nebo dezerty. Je výborně napsaná, takže můžete dobře postupovat podle detailního návodu a přinést na stůl výborné jídlo. Po úspěchu této kuchařky se ale autorka Jana Florentýna Zatloukalová nezastavila (Florentýna není přezdívka, jak jsem se původně domnívala, ale skutečné druhé jméno) a pokračovala knížkou Vánoční kuchařka pro dceru, Snídaně u Florentýny, Večeře u Florentýny a Hovory s řezníkem. Všechny doma mám a časem se k nim vyjádřím podrobněji, dnes jsem ale chtěla mluvit o novince, na kterou jsem narazila, a tou je emailový klub.

Emailový klub má v podstatě za úkol “informovat, naučit a odpovídat”. Každý čtvrtek kolem desáté hodiny by měl přijít pravidelný email s radami a triky do vaření. A s novými recepty. Autorka zároveň vybízí, aby členové emailového klubu psali jí s dotazy ohledně vaření a slibuje snahu jim brzy poradit skrze email.

Od začátku mě překvapila milá a skoro až osobní komunikace skrze email. I když jde jistě o jeden email, kde se jen změní jméno, stejně mě zahřálo u srdce, jak příchozí emaily vyzněly. V prvních emailech Florentýna vysvětlí, o co jde a na co se v emailovém klubu můžete těšit. V následujícím emailu se dokonce zeptá, jestli chcete napsat něco o sobě a sama napíše, kdo vlastně je, co ji baví a jak žije. S tím jsem se nikdy nikde jinde nesetkala a přijde mi to při nejmenším originální. Uvidíme, jaké emaily přijdou dál, ale už samotný blog je poměrně přínosný, zkuste se podívat sami. Já se rozhodně potřebuji naučit rychleji a přesněji krájet, to je moje slabina, zatím se oháním noži jako nebezpečný šílenec, je to zázrak, že ještě mám na rukou deset prstů.

Užijte si krásné jarní počasí a ahoj!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu