0
Doporučené Recenze

Velké kouzlo – knížka, která vás dostane

Znáte bestseller Jíst, meditovat a milovat? Nebo možná alespoň stejnojmenný film s Julií Roberts v hlavní roli? No ještě abyste neznali! Autorkou je spisovatelka Elizabeth Gilbertová, která napsala i knihu, o které budu mluvit dnes – Velké kouzlo.

Velké kouzlo

Velké kouzlo je kniha, která oslovila neskutečné množství čtenářů. Je jí plný Pinterest. Nabízí skutečně originální pohled na to, jak funguje kreativita, jak nás navštěvuje múza a přichází nápady.

Autorka hovoří o tom, jak se všichni lidé rodí jako kreativní bytosti. Je jedno, v jakém odvětví, ale jsou kreativní a pokud chtějí se v kreativní oblasti rozvíjet a vyvíjet, musí na sobě pracovat. Nápady totiž navštěvují ty, kteří si to zaslouží.

Nápady nás pozorují, jestli jsme jich hodni. Někdy nás navštíví a čekají, kolik energie a času jim dáme. Když nejsme dost odhodlaní, jdou dál a navštíví někoho jiného. Tak se může stát, že myšlenka, kterou jste se jeden čas zaobírali se zrealizuje u někoho jiného.

Autorka probere velké množství témat, například jak někteří lidé hledají utrpení, aby tvořili, jak se lidé v oblasti kreativity vzdělávají a s jakými úmysly tvoří. Probírá téma skutečně ze všech možných stran, svým originálním pohledem. Své postřehy a úvahy živě doplňuje vlastními zkušenostmi. Knížka Velké kouzlo se výborně čte.

Velké kouzlo není tlustá knížka, ale je skvělá. Je originální, motivující. Je kouzelná a moc se mi líbí.

Zkuste si ji přečíst a pokud se budete chtít podělit o svůj názor, učiňte tak v komentářích pod recenzí, budu moc ráda.

O knížce

Velké kouzlo napsala Elizabeth Gilbertová a u nás vydalo nakladatelství Jota. Knížka má 229 stran (rozdělených do 6 částí – Odvaha, Okouzlení, Svolení, Vytrvalost, Důvěra a Božství + obsah, závěrem a poděkování), pevné desky (obálka je stejná jako v originále, jen s českým překladem). Kniha má rovněž krásně barevný papírový přebal. Překlad zpracovala Věra Kovářová.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu