Lahodné jablečné muffiny, provoněné perníkovým kořením a trochou citrónové šťávy, budou dobrota, kterou si zamiluje celá vaše rodina. Podávat je můžete k snídani nebo jen tak, ke svačině.
Co potřebujeme
- velký bílý jogurt (400 g)
- špetka soli
- 100 g rozpuštěného másla
- 4 vejce
- kypřící prášek
- 3 nahrubo nastrouhaná jablka (já kupovala červené Royal Gala, která mají žlutočervenou barvu a dobrou chuť, nejsou moc sladká ani kyselá, prostě tak akorát 🙂 )
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce perníkového koření
- 360 g polohrubé mouky
- 350 g třtinového cukru
- 1 lžíce medu
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Metličkou sešlehejte dohromady jogurt, rozpuštěné máslo, citrónovou šťávu a vejce. V druhé míse smícháte suché ingredience a pak je vmíchejte k těm tekutým. Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka a koření. Smíchejte pečlivě dohromady, až se vše spojí na mírně tekuté těsto. Pečivě vmícháme lžíci tekutého medu.
- Následně naplníte muffinové formičky, těsně pod okraj, a dáte je péct na cca 35 minut.
Až muffiny vyběhnou a na povrchu zezlátnou, vyjměte je z trouby a nechte na kuchyňské lince vychladnout. Lehké a chutné muffiny, co voní po Vánocích, provoní v mžiku celou kuchyni.
Přeji dobrou chuť! 🙂
Žádné komentáře