0
Ostatní

Vánoce se pomalinku blíží: už máte dárečky?

Připravila jsem pro vás malou inspiraci na knihy z nakladatelství Smart Press. Knihy pod stromeček… u nás nikdy nechybí!

Letos je to pro mě s tipem na knižní dárky dost jednoduché: všem kamarádkám, sestřenicím a příbuzným, které si pořídily Tradinář a postupně jím také obdarovávají své přítelkyně a dcery, nadělím letos Kroniku rodinných tradic, svátků a radostí. Zatímco Tradinář srozumitelně vysvětlil svátky a rituály, které nás provázejí už od nepaměti během celého roku, v Kronice si může každá rodina doplnit své vlastní tradice a stvořit si tak jakousi pamětní knihu rodinného života. Kronika je opět vizuálně krásně provedená a o výklad tradic čtenář také nepřijde, jsou na začátku jednotlivých měsíců stručně představené.

Jako vděčný dárek se mi osvědčila i Velká kniha o kávě od Petry Davies Veselé. Kvalita kávy šla v posledních letech rychle nahoru i v domácích podmínkách, a pokud se chce někdo o způsobech přípravy a správných postupech chce dozvědět víc, tahle kniha je ideální. Navíc je „voňavá“ i na pohled – plná krásných fotografií kávových zrn a nápojů. Darovala bych ji ideálně s balíčkem dobré zrnkové kávy.

Pro rodiny s dětmi bude můj tip také jednoduchý. Chystá se vydání knihy Svobodná hra, která poskytne nápady, jak vytáhnou děti od počítačů do přírody a tam je, čistě s tím, co je venku po ruce (a tedy bezplatně!), zabavíme k hrám a tvoření z přírodnin. Pro rodiče autoři přidávají i teoretický úvod o tom, jak je hra důležitá pro rozvoj mozku, kreativity i celé osobnosti. Už se těším, jak s kamarády a všemi dětmi všechno sami vyzkoušíme!

Dárkem pro muže (snad kromě Knihy o pivu) je pro mě číslo jedna kniha Jaroslava Svobody a Lady Svobodové o ekologickém zahradničení – Zelenina z ekozahrady. Čím dál méně chceme jíst kupovanou zeleninu a ovoce pochybného původu a plné chemie, ale do vlastního pěstování se nám moc nechce, neboť si za ním představujeme obrovskou dřinu. Přístup permakulturního zahradničení nám ale ukazuje, že to jde i s přístupem šetrným k přírodě a s mnohem menší porcí námahy, než jakým je neustálé plevelení, hnojení a hrbení se nad záhony. Autoři navíc do knihy přidali nádherné a lákavé fotografie a tipy na zpracování zeleniny v kuchyni.

Tipy pro vás nachystala Karolína, maminka dvou dětí a redaktorka knih nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu