0
Domácnost

Úklid zimních věcí

První opravdu jarní dny svádějí k pořádnému úklidu domácnosti. A k takovému úklidu patří také uschování zimních bot, doplňků a oblečení a vytažení všeho jarního, co jsme uschovali na podzim. A než se všechno vybalí, vypere, usuší… Měla jsem doma asi dva dny hory čepic, zimních rukavic a šál a do toho ty jarní věci, šaty, letní čepice a kdo ví co ještě. Strašně jsem se těšila, až to konečně všechno budu moct uklidit.

V posledních letech využívám vakuové pytle, které slibují, že udrží prádlo v bezpečí před prachem, brouky a kdo ví čím. Navíc, a to je rozhodně jedna z předností, vakuové pytle šetří místo. Stačí naskládat prádlo do pytle, uzavřít a vysát s pomocí vysavače z něj vzduch. Jediný problém je, že vakuové pytle jsou docela náchylné k poškození a stačí malá dírka a už je v podstatě k ničemu. Proto když pytel naplníte, uzavřete a vysajete, za pár dní se na něj podívejte. Jestli je poškozený, poznáte to.

Já letos roztřídila všechny věci na čtyři části, na to co prodám (protože je to už moc malé nebo to nevyužijeme), na to co daruji na Červený kříž (protože to nevyužijeme a nemá cenu to prodávat), na to co vyhodím a na to, co si necháme. Tím se u nás zase udělalo trošku místa, a to se vždycky hodí. Čekala jsem, protože zákon schválnosti funguje takřka neomylně, že jakmile zabalím zimní věci, tak přijde ještě nějaký sníh a mráz. Prozatím se ale těším z nádherného počasí a doufám, že vy také 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu