0
Malování Návody Rodina Výzvy

Tvořivá výzva – den první – zvířátko z papíru / divoké zvíře

Ahoj všichni!

Pojďme si spolu tento týden malovat a vyrábět! Moc mě těší, že jste se připojili se svými dětmi k této Tvořivé výzvě. Tento týden každý den si namalujeme jeden obrázek nebo vyrobí jeden “výrobek” a všechny fotky těchto obrázků a výrobků, které obdržím, dám druhé dopoledne na svůj blog. Proto potřebuji, abyste byli tak hodní a fotografie mi posílali na email cirklova.b@gmail.com. Do předmětu zprávy uveďte Tvořivá výzva 1. Do emailu mi pak přidejte naskenovaný nebo vyfocený obrázek či výtvor, vždy prosím poslat jeden obrázek za jedno dítě (doma ať si jich samozřejmě nakreslí a vyrobí libovolné množství). Pokud na výtvoru či obrázku pracuje celá rodina, stačí mi příjmení celé rodiny. Doplňte také vysvětlivku, co na obrázku vidíme (či co ztvárňuje výtvor) a celé jméno dítěte (nebo křestní jméno a třeba přezdívku, jde mi jen o to, aby se vám pak obrázek snadno hledal, protože Elišek a Pepíčků může být hodně 🙂 ) nebo již zmíněné příjmení celé rodiny. Věk uvádět nemusíte, ani bydliště. Email s textem a fotografií mi prosím zasílejte vždy v den dané výzvy nejpozději do 21 hodin (tedy do devíti hodin večer), abych to stihla do druhého dne do poledne připravit a zveřejnit. Nové zadání dostanete se svým malým umělcem (či umělci) tady na blogu vždy ráno v devět hodin, po celý týden (tedy od tohoto pondělí až do neděle). Jestli máte jakékoli další dotazy nebo nápady, rozhodně neváhejte mi napsat. Takže v bodech:

PRAVIDLA

  • Výzva má zabavit primárně děti, ale tentokrát mohou rodiče a sourozenci asistovat dle libosti.
  • Téma zveřejním každý den po dobu jednoho týdne (včetně víkendu) vždy v devět hodin ráno (9:00) tady na blogu.
  • Vyrobte výtvor nebo namalujte obrázek dle zadaného aktuálního tématu, vyfoťte ho nebo naskenujte a pošlete mi ho na email cirklova.b@gmail.com.
  • Pomůcky pro výrobu jsou obvykle zadané, ale pokud je nemáte nebo je nechcete použít, můžete je nahradit dle své fantazie. Rovněž na malování můžete využít co chcete (tužku, voskovky, vodovky, pastelky, fixy).
  • Posílejte vždy jeden výtvor, případně obrázek na dítě. Pokud dítě zpracuje obojí, pak posílejte pouze jeden obrázek a jeden výtvor na dítě. Vše zasílejte prosím v jednom emailu.
  • Obrázky a výtvory posílejte na cirklova.b@gmail.com do devíti hodin večer dne, kdy bylo dané téma zadané (tedy do 21:00)
  • Obrázky a výtvory budou zveřejněné následující den do poledne (tedy do 12:00)
  • Nepotřebuji znát věk ani bydliště, stačí jména členů rodiny, kteří obrázek či výtvor tvořili (když jde o celou rodinu, tak stačí jen příjmení).
  • I kdyby byl obrázek podle vás “úplná nic neříkající čmáranice”, stejně ho pošlete, to samé platí pro výtvor. I kdyby byl šišatý a kdovíjaký, nebojte se jeho fotku poslat.
  • Budu velice ráda, když mi obrázek pojmenujete jménem dítěte nebo rodiny, která se na tvorbě podílela.

VÝTVOR

Dnes máme téma

ZVÍŘÁTKO Z PAPÍRU

Připravte si papír, v jakékoli podobě. My třeba použili papírovou krabici od pizzy. Vyrobte libovolné zvířátko, vyfoťte ho a pošlete na můj email. Pro inspiraci Vám popíši, jak jsem s dcerami vyráběla tohoto papírového krokodýla. Berte to pouze jako inspiraci, nemusíte dělat to samé, můžete na to jít i úplně jinak!

  1. připravily jsme si papírovou krabici, dvě ruličky od toaletního papíru, zelenou barvu (a štětce), klasické a vteřinové lepidlo, zelený, žlutý, růžový a bílý papír, černou pastelku.
  2. Krabici jsme očistily a přetřely barvou. Přepůlily jsme ruličku od toaletního papíru a také přetřely barvou. Nechaly jsme barvu oschnout.
  3. Vystříhaly jsme žluté zuby pro krokodýla a nalepily na už suchou krabici, jako zuby.
  4. Do ruliček jsme vlepily oči z bílého papíru, do kterého jsme černou pastelkou namalovaly černé tečky.
  5. Ze zeleného papíru jsme vystřihly dva obloučky a z růžového dva menší. Malé růžové jsme vlepily do dvou větších zelených a ty jsme pak nalepily na krabici jako krokodýlovi nozdry.
  6. Krokodýl se dá použít i jako terč na házení míčkem (dovnitř jsme vystřihly otvor, teď jen ho umístit na vhodné místo a otevřít mu tlamu (otevřenou ji snadno udržíme s vloženou špejlí po každé straně).

OBRÁZEK

Dnes máme téma

DIVOKÉ ZVÍŘE

Namalujte nebo nakreslete libovolnou technikou divoké zvíře. Může to být exotické zvíře, jako právě krokodýl, zebra, žirafa, tygr, lev, a tak dále a nebo to může být divoké zvíře z české krajiny, jako například zajíc, divoké prase, liška a tak podobně.

Držím palce, ať se vám práce daří, ale především, ať to vaše děti i vás baví! 🙂 Budu se moc těšit na výsledky vašeho tvoření a malování.

P.S. Budu ráda, když budete výzvu i sdílet dál s dalšími rodinami, děti se mohou libovolně přidávat k této výzvě i během týdne.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu