0
Malování Návody Rodina Výzvy

Tvořivá výzva – den druhý – papírové vejce / kuřátko

Ahoj všichni!

Pojďme si spolu tento týden malovat a vyrábět! Moc mě těší, že jste se připojili se svými dětmi k této Tvořivé výzvě.

PRAVIDLA

  • Výzva má zabavit primárně děti, ale tentokrát mohou rodiče a sourozenci asistovat dle libosti.
  • Téma zveřejním každý den po dobu jednoho týdne (včetně víkendu) vždy v devět hodin ráno (9:00) tady na blogu.
  • Vyrobte výtvor nebo namalujte obrázek dle zadaného aktuálního tématu, vyfoťte ho nebo naskenujte a pošlete mi ho na email cirklova.b@gmail.com. Do předmětu zprávy uveďte Tvořivá výzva 2.
  • Pomůcky pro výrobu jsou obvykle zadané, ale pokud je nemáte nebo je nechcete použít, můžete je nahradit dle své fantazie. Rovněž na malování můžete využít co chcete (tužku, voskovky, vodovky, pastelky, fixy).
  • Posílejte vždy jeden výtvor, případně obrázek na dítě. Pokud dítě zpracuje obojí, pak posílejte pouze jeden obrázek a jeden výtvor na dítě. Vše zasílejte prosím v jednom emailu.
  • Obrázky a výtvory posílejte na cirklova.b@gmail.com do devíti hodin večer dne, kdy bylo dané téma zadané (tedy do 21:00)
  • Obrázky a výtvory budou zveřejněné následující den do poledne (tedy do 12:00)
  • Nepotřebuji znát věk ani bydliště, stačí jména členů rodiny, kteří obrázek či výtvor tvořili (když jde o celou rodinu, tak stačí jen příjmení).
  • I kdyby byl obrázek podle vás “úplná nic neříkající čmáranice”, stejně ho pošlete, to samé platí pro výtvor. I kdyby byl šišatý a kdovíjaký, nebojte se jeho fotku poslat.
  • Budu velice ráda, když mi obrázek pojmenujete jménem dítěte nebo rodiny, která se na tvorbě podílela.

VÝTVOR

Dnes máme téma

Papírové vejce

Je to velice snadné. Připravte si barevné papíry, ideálně silnější. Vystřihněte je do tvaru libovolně velkého vejce a ozdobte, pomalujte a polepte. Pro inspiraci Vám popíši, jak jsme s dcerami zdobily papírová vejce my. Berte to pouze jako inspiraci, nemusíte dělat to samé, můžete na to jít i úplně jinak!

  1. připravily jsme si barevné papíry, lepidlo, nůžky, navíc také vykrajovátka (jedno velké ve tvaru vejce posloužilo jako vzor), špejli, izolepu a provázek.
  2. Obkreslily jsme vykrajovátko ve tvaru vejce tužkou a vystřihly. Malými “vykrajovátky” jsme vystřihly z papíru různé tvary a lepily je klasickým lepidlem na papírová vejce.
  3. Ozdobená vejce jsme v rozestupech izolepou přilepily na provázek a ozdobily s nimi dveře. Některá vejce jsme si daly stranou, nalepily je izolepou na špejli a zapíchly ke květinám.

 

OBRÁZEK

Dnes máme téma

KUŘÁTKO

Namalujte nebo nakreslete libovolnou technikou kuřátko. Koho by ale nebavilo malovat kuřátko, může nakreslit i jiné zvířátko spojované s Velikonoce, například beránka nebo zajíčka.

Držím palce, ať se vám práce daří, ale především, ať to vaše děti i vás baví! 🙂 Budu se moc těšit na výsledky vašeho tvoření a malování.

P.S. Budu ráda, když budete výzvu i sdílet dál s dalšími rodinami, děti se mohou libovolně přidávat k této výzvě i během týdne.

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena
    7.4.2020 at 9:36

    Dobrý nápad, také to zkusím.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu