0
Recepty

Recept na tvarohový krém (vhodný na dort)

Mám pro vás jednoduchý návod na smetanovo tvarohový krém, vhodný na mlsání i do dortu. Základní verze je bílá. Chutná jako Pribiňáček. Můžete jej ale i obarvit a dochutit ovocem, to když do krému rozmixujete jahody nebo maliny, tak bude růžový, když borůvky, tak bude krásně fialový.

Co potřebujeme na tvarohový krém

  • cca 1 a 1/2 smetany ke šlehání (tedy cca 375 ml)
  • 2 tvarohy ve vaničce (dohromady tedy 500 ml)
  • pár kapek vanilkového extraktu (jde to i bez)
  • cca tři lžíce moučkového cukru

Jak se tvarohový krém připravuje

Připravit výborný tvarohový krém (tvarohovo – smetanový krém) je velice snadné. Vždyť je to taky jen šlehačka s tvarohem, sladidlo a dochucení! A následné použití je tak univerzální! Tento jednoduchý tvarohový krém je zkrátka úžasný a rozhodně doporučuji ho vyzkoušet.

Jak vyšlehat tvaroh se šlehačkou?

Na otázku Jak vyšlehat tvaroh se šlehačkou mám super jednoduchý postup. Vyšleháme ručním elektrickým šlehačem smetany ve vhodné nádobě do husté šlehačky. Následně zašleháme tvarohy, přišleháme cukr a vanilku. Nakonec můžeme přimíchat nebo přišlehat ovoce, pokud chceme. Hotovo! Dobrou chuť!

Nápady na využití tvarohového krému

Ano, tvarohový krém (dobře, dobře, tak tvarohovo smetanový) je úžasně univerzální, co se použití týče. Můžete si jej trochu udělat jen tak do misky a posypat oblíbeným ovocem a nastrouhanou čokoládou, a hned máte osvěžující svačinku. Šlehačka s tvarohem spolu zkrátka skvěle fungují. Nebo můžete použít tvarohový krém na dort a dochutit jej podle své fantazie. Nebo můžete tento výborný tvarohový krém využít do snídaně a udělat vrstvené skleničky s ovocem a nalámanými kousky sušenek (případně rozdrobenými kousky buchty či perníku). Možností je mnoho, a tak záleží hlavně na tom, na co máte chuť.

Pribiňáčkový krém na dort

Tvarohový krém, který připomíná chutí Pribiňáček, i tak by se dal nazvat náš dnešní recept – Pribiňáčkový krém na dort. Pokud hledáte krém, který skutečně připomíná všemi milovaný Pribiňáček, tak tady ho máte. 🙂

Vyzkoušeli jste recept nebo hledáte další tipy na recepty?

Jestli jste vyzkoušeli jste recept? Chutnal Vám? Podělte se s ostatními o svou zkušenost a napište pod receptem do komentářů. Nebo máte nápady na vylepšení? Budu moc ráda za zpětnou vazbu. ♥

Navštivte rubriku recepty a najděte si další recept! Zkuste například Narozeninový banánový dort pro děti s dvoubarevným smetanovo-tvarohovým krémem, Čokoládovou polevu na buchtu či dort nebo Kynutou tvarohovou buchtu s ovocem!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu