Tuňáková pomazánka je výborná. Skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo lehkou večeři (snídani, svačinu…) Navíc je to skvělý způsob, jak zařadit do jídelníčku ryby.
Co potřebujeme:
- tuňáka ve vlastní šťávě (z konzervy 195 g)
- 1 jarní cibulku nakrájenou nadrobno
- 3 x 80 g vaničky Gervais Original Krémový tvarohový sýr (to znamená dohromady 240 g)
- 1 zarovnanou čajovou lžičku dijónské hořčice
- pár kapek citrónové šťávy (podle chuti)
- sůl a pepř (podle chuti)
Jak na to:
Nejprve vidličkou pořádně rozmícháme tuňáka s Gervais sýrem. Pak vmícháme lžičku hořčice. Když je vše krásně smíchané, přidáme sůl, pepř a případně citrónovou šťávu, podle chuti. Vše pořádně smícháme a přimícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme pomazánku vychladit do lednice do doby, kdy si jí budeme chtít namazat na pečivo.
2 Komentáře
Alena
23.4.2020 at 11:24Hned si jdu pomazánku udělat.
Bára
10.5.2020 at 22:28Je výborná, tak přeji dobrou chuť 🙂