0
Doporučené Recenze

Tradiční české písničky

Ve škole si děti nezazpívaly celou věčnost a přitom je zpěv báječný způsob, jak si trénovat hlasivky a zvednout náladu. No a co? Zazpíváme si doma! Já zpívám ráda, i když si přiznejme, upřímně a naplno, že pro zpěv nemám vlohy. Ale je mi to fuk! Když si můžu vesele krákorat na celý byt, najednou je celý svět růžovější. Děti se ke mě rády přidají, a tak si spolu pějeme tradiční české písničky, jako například Komáři se ženili, Kočka leze dírou nebo Holka modrooká. Protože už mám paměť dost děravou, jsem moc ráda, že se do naší knihovny dostala nová knížka – Tradiční české písničky.

 

Tato knížka je novinka, vyšla letos v únoru. Je krásně udělaná. Jako doprovodné ilustrace najdete obrázky Josefa Lady, které doladí “tradiční českou” atmosféru knížky. V knížce Tradiční české písničky najdete 41 těch nejznámějších písniček (jestli jsem dobře počítala), celou řadu nádherných ilustrací a na konci knihy na vás čekají dokonce vystřihovánky “z přírody”. Líbily by se mi i noty, kdyby byly součástí písniček. Ty tam bohužel chybí, ale nevadí. Každá písnička má krásný ilustrovaný nadpis – název písničky.

Celá knížka působí kouzelně, má atmosféru a láká k veselému zpívání.

Bonus – vystřihovánky z českého lesa

Součástí knížky je i bonusová část, několikastránková vystřihovánka s motivy z českého lesa.

Ukázka

Další knížky

Podívejte se, jak vypadají podobné knížky (také s ilustracemi Josefa Lady) od nakladatelství Grada (značky Bambook), na které jsem již psala recenze. Například:

O knize

Tradiční české písničky je krásná knížka, která má 56 stran, pevné desky a nádherné ilustrace od Josefa Lady. Vydalo ji nakladatelství Grada pod značkou Bambook, která je zaměřena na literaturu pro děti a mládež. Za knížku tímto nakladatelství velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu