0
Recenze

Tradiční české koledy

Máme tady čas vánoční (po-vánoční, chcete-li) a já mám pro vás recenzi na knížku Tradiční české koledy.

Moje děravá paměť si sem tam vybaví pár slov z koled, které jsme zpívaly jako děti, ale upřímně, hodně jsem toho zapomněla. Přitom koledy k Vánocům patří stejně jako kapr nebo stromeček.

 

Ilustrace

Stejně jako v knize Tradiční český rok, i tady se setkáváme s nádhernými ilustracemi Josefa Lady. Málokdo umí vykreslit atmosféru krásné české země jako právě Josef Lada. I jeho zimní obrázky plné sněhu přímo zahřejí na duši.

Texty

Knihu vydala Grada Publishing, a. s., pod značkou Bambook. V knize je 46 stran, na kterých se seznámíte s dvaceti více či méně známými vánočními koledami.

Seznam koled

Vystřihovánky

Kniha obsahuje na svém konci i několik vystřihovánek z Ladových zimních ilustrací. Je to podle mě krásné a nápadité zakončení knihy.

Můj dojem

Kniha Tradiční české koledy je díky Ladovým ilustracím kouzelná, díky velkému fontu textu dobře čitelná a díky vystřihovánkám na konci nápaditá. Jediné, co podle mě knize chybí, jsou noty. Nevím, jestli přidáním not by kniha nebyla takhle krásně přehledná a “vzdušná”, jestli víte, co tím myslím. Možná by pak byla tuctová nebo přeplácaná, to nevím. Ale já osobně bych noty přivítala.

Jinak však je pro mě kniha vítaným příspěvkem do mé domácí knihovny. Oprášila jsem s ní své mozkové závity. Koledy jsem si pak zpívala s dcerami celé Vánoce. Pokud si také chcete zopakovat slova koled jako je Chtíc aby spal nebo Jak jsi krásné, neviňátko (a noty nepotřebujete), pak knihu vřele doporučuji.

Za poskytnutí recenzního výtisku knihy Tradiční české koledy tímto děkuji nakladatelství Grada.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu