0
Domácnost Doporučené

Tipy jak oslavit s dětmi Halloween 2022

Halloween je za dveřmi a já se chci podělit o několik nápadů, které plánuji využít i u nás doma. Nejprve mi dovolte zodpovědět základní otázky ohledně Halloweenu.

Kdy se slaví Halloween?

31. října (den před křesťanským svátkem Všech svatých).

Proč se slaví Halloween?

Přestože je v Americe velice oblíbený, nejde původně o americký svátek, ale keltský. Důvodem oslav je příchod zimy a keltského Nového roku. Pro pochopení pojmenování svátku Halloweenem budeme muset nahlédnout do angličtiny. Název totiž vznikl zkrácením anglického výrazu „All Hallows’ Eve“, v překladu „Předvečer Všech svatých“.

Halloween u nás doma

Jistě jste si také všimli, jak obchody poslední roky vytáhly stojany s Halloweenskou výzdobu, kostýmy a doplňky a rok co rok se nabídka zvětšuje a zvětšuje. Je to proto, že zájem o slavení Halloweenu roste a roste. Dokonce i u nás doma se svátek uchytil a naši nový sousedé nás už loni s dětmi navštívili se slovy Koledu nebo něco vyvedu. My byli nachystaní, měli jsme jednoduché kostýmy a sladkosti, takže všichni byli spokojeni. Také jsme udělali jednoduchou výzdobu a s dětmi jsme vyráběli tematické dobroty. Na to, jak u nás vypadal Halloween v roce 2021 se můžete podívat zde.

Co plánujeme letos aneb tipy jak oslavit Halloween s dětmi

Letos jsme to zase posunuli o laťku výš a pořídili si skutečné kostýmy. Myslím sebe a manžela. A děti vlastně mají kostým také, budou za netopýry. Zúčastnili jsme se nedávno Dýňových slavností v Kestřanech, které byly skvělé a děti se rozhodně nenudily. Dlabaly se dýně, zdobily muffiny, malovalo se na obličej, byla diskotéka a dětská představení…. Zkrátka paráda. Ale i doma nás na Halloween čeká skvělý program. Jak jsem řekla, budou kostýmy. Také ale budeme vyrábět různé příšerky a dekorace, budeme opět chystat tematické dobroty a já vám tady ukážu, na co přesně se chystáme. Připraveni?

Tyhle nápady jsem našla na Pinterestu. Je to skvělé místo se super nápady z nejrůznějších oblastí.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu