0
Domácnost Doporučené

Sedm tipů na dárky ke kolaudaci do nového domova

Přítel či někdo z rodiny se zrovna přestěhoval do nového bydlení a vy teď dumáte nad tím, co by bylo vhodné mu přinést jako “dárek do nového domova”? Mám pro vás sedm skvělých tipů na dárky, kterými uděláte radost.

Co je kolaudace

Kolaudací se rozumí rozhodnutí stavebního úřadu, že se daná stavba smí užívat k danému účelu (například dům k bydlení, garáž k parkování a skladování, hala k výrobě a podobně).

Co se nosí na kolaudaci?

Dnes budeme mluvit o kolaudaci obytného prostoru, tedy kolaudaci domu nebo kolaudaci bytu. Váš kamarád či příbuzný našel nové hnízdo a vy chcete dotyčného potěšit hezkým dárkem. Pokud hledáte inspiraci a ptáte se, co se nosí na kolaudaci, jistě se vám hodí následující tipy. Pojďme na to.

1/ Rostlina

Taková rostlina v květináči, to je výborný dárek! Podle toho, jak moc dotyčný tráví čas doma, a jak moc zkušený pěstitel je, kupte více či méně náročnou rostlinu. Říká se, že chryzantéma, šťavel, crassula, bambus, lilek a dracéna prý  nosí štěstí. Existuje dokonce i rostlina, které se říká přímo Domácí štěstí (Soleirolia soleirolii nebo jinak Helxine soleirolii). Krásné jsou i různé druhy sukulentů či bonsaje.

 

2/ Keramika

Existuje mnoho variant na keramické cedulky, které se dají pověsit na zeď a mají na sobě nápis Domácí štěstí nebo Šťastný domov a podobně. Věřím, že je to hezký milý dárek, kterým přejete, aby se vašemu příteli či příbuznému v novém obydlí líbilo. Stejně tak skvělý mi přijde keramický kominíček, pokud narazíte na hezkého nebo pěkný slon, protože oba prý nosí štěstí.

3/ Něco do kuchyně

Stojánek s noži, pěkné prkénko, sada koření, zajímavá solnička s pepřenkou, čajová sada… Možností je celá řada. Jen se to chce ujistit, že dotyčný doma něco podobného již nemá.

4/ Krásná váza či mísa

Pokud si troufnete tvrdit, že odhadnete, jaký má váš kamarád či příbuzný vkus, můžete dotyčnému zkusit vybrat vhodnou vázu (je dobré v ní rovnou donést květiny) či zajímavou mísu.

5/ Hry

Skvělým dárkem jsou například dřevěná puzzle, krásné šachové sady nebo jiné hry, které by dotyčného mohlo bavit hrát. I když se zdá, že je hra maličkost, existují skutečně nádherné sady, které jsou skutečně luxusním dárkem téměř pro jakoukoliv příležitost.

6/ Láhev něčeho dobrého

Pokud víte, že dotyčného by potěšila třeba láhev vína, vyberte pěknou láhev s kvalitním obsahem. Doplnit vinný dárek můžete krásný otvírákem, designovou zátkou, vhodnými oříšky a čokoládou.

7/ Rohožka

Milá, vtipná či seriózní rohožka je skvělým dárkem. V dnešní době lze dokonce objednat rohožku s vlastním nápisem, kam můžete v objednávce zadat například příjmení toho, koho se chystáte obdarovat.

Závěrem

Nápadům se meze nekladou. Dalším vtipným dárkem by mohl být například plyšový trpaslík, kterého předáte třeba se slovy Tohle je Herbert, domácí trpaslík, bude na váš domov dávat pozor. My ve skutečnosti jednoho takového Herberta doma máme a každý rok mu přidám nějakou sezónní rekvizitu (na Velikonoce u něj stojí například malá pomlázka). 😀 Pokud netrváte na tom, že chcete dotyčného překvapit, je dobré se zeptat, co by se mu do domácnosti hodilo. Věřím, že vám mé dnešní tipy přijdou vhod a najdou úspěch i u obdarovaných, kteří si i časem při pohledu na to, co jste jim darovali vždy vzpomenou na vás. 🙂

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu