0
Recepty

Rýžová kaše (jak ji dělám já)

Mám ráda kaši ovesnou, krupičnou i rýžovou. Rýžová kaše je navíc skvělý způsob, jak zpracovat přebytek uvařené rýže (já třeba nikdy neumím odhadnout to správné množství rýže potřebné k uvaření, většinou jí dělám víc).

Co potřebujeme

  • klasicky uvařenou dlouhozrnnou rýži
  • špetku soli
  • mléko
  • cukr (asi tři polévkové lžíce na hrnec s množství kaše na čtyři osoby)
  • navrch kakao (nebo strouhanou čokoládu či cukr se skořicí) a rozpuštěné máslo

Jak na to

Rýži vložíme do hrnce, zalijeme mlékem jen tak, aby byla sotva ponořená a na nižší stupeň začneme rýži vařit. Podle potřeby doléváme mléko, dokud neuvaříme kaši. Konzistenci si ověříte namočením vařečky. Dochutíme špetkou soli a cukrem (a mícháme dokud se nerozpustí). Ochutnáme, podle potřeby můžeme dosladit. Nandáme na talíře, posypeme tím, co máme rádi, zalijeme troškou rozpuštěného másla a voilá! Přeji dobrou chuť 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu