Mám ráda kaši ovesnou, krupičnou i rýžovou. Rýžová kaše je navíc skvělý způsob, jak zpracovat přebytek uvařené rýže (já třeba nikdy neumím odhadnout to správné množství rýže potřebné k uvaření, většinou jí dělám víc).
Co potřebujeme
- klasicky uvařenou dlouhozrnnou rýži
- špetku soli
- mléko
- cukr (asi tři polévkové lžíce na hrnec s množství kaše na čtyři osoby)
- navrch kakao (nebo strouhanou čokoládu či cukr se skořicí) a rozpuštěné máslo
Jak na to
Rýži vložíme do hrnce, zalijeme mlékem jen tak, aby byla sotva ponořená a na nižší stupeň začneme rýži vařit. Podle potřeby doléváme mléko, dokud neuvaříme kaši. Konzistenci si ověříte namočením vařečky. Dochutíme špetkou soli a cukrem (a mícháme dokud se nerozpustí). Ochutnáme, podle potřeby můžeme dosladit. Nandáme na talíře, posypeme tím, co máme rádi, zalijeme troškou rozpuštěného másla a voilá! Přeji dobrou chuť 🙂
Žádné komentáře