0
Recepty

Recept na rizoto (bez vína)

Internet se jen hemží recepty na rizoto, při jejichž vaření využijete speciální rýži a víno. Jenže já mám doma děti. Nechci dělat rizoto z vína, nechci kupovat speciální rýži. Je mi fuk jestli nebude stejné jako rizoto v Itálii. Chci, aby chutnalo dobře a aby ho snědla celá rodina.

Já to dělám tak. Když udělám kuřecí vývar a po prvotním využití (třeba na rajskou polévku) z něj  ještě zbude nějaké maso a tekutina, tak maso rozeberu na menší kousky a ve vývaru uvařím rýži na rizoto. Díky vývaru, který rýže nasaje, má rizoto krásnou chuť. A taky díky osmaženému kuřecímu masíčku, mňam mňam. Tak to v domácnosti o více členech chodí, je třeba zužitkovat, co se dá 🙂

Co potřebujeme:

  • kuřecí vývar
  • rýži (klidně klasickou dlouhozrnnou)
  • kuřecí maso (třeba prsa)
  • lžíce sádla
  • sůl, pepř
  • sýr na strouhání
  • zelenina (vhodná je mražená směs malých kostiček z kukuřice, hrášku a mrkve)

Jak na to:

Nejprve si dáme ve vývaru uvařit rýži. Asi dvě tři minutky předtím než je rýže uvařená, vhoďte do hrnce k rýži mraženou zeleninu, aby se rozmrazila a ohřála.

Do pánve dáme trošku sádla a rozehřejeme pánev. Na rozehřáté sádlo dáme kuřecí maso a sem tam promícháme, aby se maso lehce osmahlo a zezlátlo. Můžete osolit, případně lehce opepřit.

Když je rýže tak akorát měkká (hezky na skus, ne rozvařená!) a zelenina je hotová, scedíme. Do suchého prázdného hrnce rýži se zeleninou vrátíme a přikryjeme hrnec poklicí, aby nám to vydrželo teplé.

Osmahlé maso přidáme do hrnce k rýži a zelenině a promícháme.

Nandaváme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a máme hotovo. Dobrou chuť!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu