0
Recenze Vzhled

Recenze: balzám na nohy Mylo – Nohy Bosé

Jaký je balzám na nohy s názvem Nohy bosé?

Mám tu pro vás recenzi dalšího kosmetického výrobku, tentokrát jde o balzám od značky Mylo se sympatickým názvem Nohy Bosé. Získala jsem jej z eshopu nuspring.cz, který prodává kvalitní přírodní kosmetiku a potraviny.

Před časem (asi už to bude i víc jak rok) jsem četla recenzi jedné blogerky, která tento výrobek vychvalovala skutečně až do nebe. Proto, když jsem na něj na stránkách nuspring.cz narazila, rozhodla jsem se jej konečně vyzkoušet. Mám problémy se suchými chodidly. Pořád říkám, že ve stáří bude mít můj manžel nohy hebké a krásné (protože mu je často různými krémy masíruji) a já je budu mít vyschlé a ošklivé. Aby se tak nestalo, musím vzít věci (přesněji své nohy) do vlastních rukou!

O balzámu Nohy Bosé

Balzám Nohy Bosé se pyšní antiseptickými, protiplísňovými a antibakteriálními účinky, dodává kůži na nohou hydrataci a výživu. Obsahuje bambucké a kakaové máslo, kokosový a ricinový olej a má krásnou mentolové vůni. Ideální je použít jej po koupeli a těsně před spaním, když už ležíte v posteli. Někdo má pro tyto případy připravené bavlněné ponožky, ale já to nemám ráda, takže si nohy namažu a snažím se je hned neotřít do povlečení.

Účinné a výživné látky (ingredience):

  • bambucké máslo
  • kakaové máslo
  • kokosový olej
  • ricinový olejj
  • avokádový olej
  • esenciální olej levandule úzkolisté a čajovníku australského

Můj dojem

Balzám na nohy Nohy Bosé od značky Mylo je umístěný v malé, neprůhledné skleněné dózičce. Na sobě má papírovou nálepku s prostým písmem, které v naprosté jednoduchosti několika slovy informuje o názvu, množství a složení produktu (a číslu šarže, webových stránkách a doby spotřeby). Vypadá to skvěle, protože vidíte, že tam není dlouhá řada informací, o kterých nemáte nejmenší tušení, co vlastně znamenají. Jak se říká, v jednoduchosti je krása.

Když odšroubujete černé plastové víčko a přiblížíte se k balzámu, ucítíte jemnou levandulovo – mentolovou vůni, která je velmi příjemná. Balzám má přirozenou jemně nažloutlou barvu, což mi připomnělo barvu pleťového krému Krásná paní, který jsem tu recenzovala nedávno. Na rozdíl od krému je tohle ale balzám, tedy co se týče podoby výrobku, je to takový voskovitý produkt, blíže vazelíně než krému. Na kůži se díky teplu krásně roztírá. Protože balzám neobsahuje konzervační látky, je třeba jej uzavřený uchovávat z dosahu přímého slunečního záření a vlhkosti. Doporučuje se skladovat jej při nižších teplotách.

Já mám, jak už jsem zmínila, velmi suchou kůži na nohou. Balzámu ale k natření obou nohou stačí málo, takže tohle balení (60 ml) určitě nějakou dobu vydrží i mě a mým žíznivým nohám. A výsledky? Po prvním namazání (a “vcucnutí” balzámu do kůže) jsem měla pocit, že už na pohled vypadá kůže na nohou lépe. Po pár dnech jsem musela upřímně konstatovat, že péče je znát. Kůže na nohou je viditelně měkčí a vypadá lépe. Hydratovaně. Doporučuji používat pravidelně, nejen díky tomu, že tento úžasný přírodní produkt neobsahuje konzervanty, ale také proto, že pravidelná péče je víc znát. Myslím ale, že až ucítíte příjemnou vůni a uvidíte, jak snadno se balzám roztírá, budete ho pravidelně používat sami a rádi.

Jestli chcete krásu a zdraví svých nohou podpořit ještě více, mažte je balzámem Nohy Bosé každý večer. Jednou za dva týdny pak večer nohám dopřejte  nejprve koupel s nějakým změkčujícím produktem, nohy oškrabejte pemzou, opláchněte a řádně osušte. Pak je natřete balzámem Nohy Bosé a nechte balzám vstřebat do kůže.

 

Tento balzám doporučuji, je příjemný a dobře se roztírá.

 

Ať se nemusíte za své nohy bosé stydět ;-)

Ať se nemusíte za své nohy bosé stydět 😉

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena
    8.7.2020 at 9:29

    Mohu jen potvrdit, krém opravdu funguje, chodidla jsou krásně hladká.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu