0
Doporučené Recenze Vzhled

První dojem z kosmetického balíčku pro ženu značky Healing Nature

Krásný čtvrtek moji milí čtenáři!

Dnes pro vás mám opět něco nového. Vyzkoušela jsem kosmetiku od Healing Nature a teď vám o jejich zajímavých produktech mohu povědět víc.

Možnost vyzkoušet si několik kosmetických přípravků značky Healing Nature jsem dostala celkem nedávno, proto je tohle zrecenzování především prvotních dojmů.

Upozornění: Vždy, když zkoušíte novou kosmetiku, mějte na paměti, že nemusíte mít stejnou kůži jako já nebo můžete být na rozdíl ode mě na něco alergičtí. Proto si vždy nové přípravky zkoušejte opatrně, například malé množství tělového či pleťového krému si natřete nejprve na malý kousek kůže, na místě, které není extra citlivé a zároveň není příliš vidět. Třeba zápěstí, nebo na stehně. Věnujte této části těla pak pozornost, zkontrolujte, jestli nerudne, nesvědí a podobně. Teprve pak kosmetiku zkoušejte odvážněji.

Day-spa-shop.cz

Z e-shopu day-spa-shop.cz mi dorazil balíček. Možná vám přijde název e-shopu povědomý, a máte pravdu, nedávno jsem z produktů z jejich e-shopu chystala skvělou indickou omáčku a podělila se s vámi tady na blogu o recept. Na day-spa.shop.cz totiž najdete jak kosmetiku, tak potraviny, nápoje, doplňky stravy, věci pro aromaterapii a další zajímavé produkty. Mnoho produktů je skvělých pro potřeby ajurvédy, což je jeden z nejstarších léčebných systémů na světě, věnovaných celému lidskému tělu. Jeho počátky sahají víc jak 3 000 let do historie a praktikuje se především v Indii. V Americe a dalších zemích se považuje spíš za doplňkovou a experimentální medicínu. Ajurvéda vychází z přesvědčení, že zdraví a pohoda závisí na rovnováze mezi myslí, tělem a duchem. Hlavním cílem je podpora zdraví a prevence, nikoli boj s nemocemi. Samotná léčba však může být zaměřena i na konkrétní zdravotní problémy. Já osobně z ajurvédských technik zkouším suché česání (dry brushing), kdy kartáčem masírujete kůži na těle směrem k srdci. Více o tom možná v některém dalším článku, ale existuje řada dalších zajímavých ajurvédských technik pro podporu zdraví, jako například vyplachování nosu vodou, vyplachování úst olejem či očista jazyka.

Kosmetický balíček pro ženu Healing Nature

V kosmetickém balíčku pro ženu, který mi dorazil, jsem našla tělový balzám s voňatkou (citronovou trávou), balzám na ruce s vůní levandule, neemový sprchový gel a šampon a vanilkový balzám na rty. Jde o testovanou přírodní kosmetiku s pečujícími vlastnostmi a koupit můžete jak ucelený balíček, tak jednotlivé produkty zvlášť. Řeknu rovnou, že u všech položek z balíčku se mi moc líbil od prvního pohledu obalový design, po vyzkoušení pak i vůně, konzistence i fakt, že kosmetika není testovaná na zvířatech. Mimochodem, právě jsem se dozvěděla, že testování na zvířatech je v Evropské unii vyloženě nelegální od roku 2009!

Balzám na ruce levandule 100 ml

Začnu levandulovým balzámem na ruce. Má bílou barvu a tužší konzistenci, takže když krém vytlačujete z tuby, drží lehce tvar. Jakmile jej ale začnete roztírat v rukách, okamžitě se krásně rozetře, rozpustí a vstřebá. A ta levandulová vůně je absolutně okouzlující. Znáte to, jak různé produkty, i když všechny levandulové, voní každý trochu jinak? Tak tohle je pro mě skutečně opojná levandulová vůně. Musím k těm kloubům na rukou, které si každou zimu mažu jak divá, stále čichat. Je to krásně uvolňující, příjemná vůně. Krém se nádherně, hned po nanesení vstřebá, nenechává žádný mastný film a při pravidelném používání má kůže na rukou vypadá lépe. Tenhle krém s radostí doporučuji, ale obávám se, že mi jedno balení na celou zimu jistě nevystačí.

Omlazující balzám Voňatka 150 ml

Voňatka čili citronová tráva patří mezi mé oblíbené vůně. Zbožňuji, tak je sladká a zároveň energická a jiskřivá. Balzám je mastnější než výše zmíněný balzám na ruce, na místo krému má spíš voskovou strukturu. Tvoří jej směs různých olejů a dalších složek, přičemž podle popisu obsahuje složku s názvem RADICARE®-GOLD, která spolu s dalšími složkami produktu má chránit buňky před oxidačním stresem, má regenerovat, zpevňovat kůži a aktivovat obranyschopnost buněk. Díky hydratujícím vlastnostem by kůže měla déle působit mladě a pružně. Teplem se konzistence balzámu mění, takže jakmile si “vydloubnete” kousek balzámu z nádoby (ano, přiznávám, já do něj nevzhledně dloubu), tak můžete prakticky okamžitě krásně roztírat. Přestože jde o jinou strukturu než u krému na ruce, i tento balzám se snadno roztírá, rychle se vstřebá a bože, ta vůně, ta je nádherná. Balzám používám ráda na celé tělo a večer s ním občas masíruji manželovi nohy. I tento produkt mohu vřele doporučit, je velmi příjemný.

Vanilkový balzám na rty

Kombinace sladké vůně vanilky spolu s kokosovým olejem, bambuckým máslem, včelím a karnaubským voskem zní jako exotická dovolená pro zimou popraskané rty. Nejdřív jsem musela přestřihnout papírovou nálepku, která drží víčko s tělem balzámu. Pak jsem si prohlížela balzám, který se ve světle lehce třpytil. Při prvním použití, zvláště v zimě, budete muset ale trochu přitlačit, než se balzám začne patřičně roztírat. Potřebuje trochu tepla, pak už ale funguje jak má. Přeci jen v zimě tyhle produkty tuhnou, s tím se musí počítat. Vůně vanilky je skvělá. Vím, že už jsem chválila levanduli i citronovou trávu, ale vanilka za nimi nijak nezaostává. Balzám na rty působí krásně hydratačně.

Neemový sprchový gel

Spíš bych tento sprchový gel nazvala sprchovým mlékem, pro jeho bílou barvu a tekutou konzistenci. Oproti předchozím produktům mě překvapil takovou jakoby zemitou vůní. Vůní zelených rostlin, půdy a listů (tak na mě alespoň vůně zapůsobila, když jsem se myla).

Pokud vás jako mě zajímá, co je vlastně ten Neem, tak jde o jeden z názvů pro strom, který je v Indii považován za nejužitečnější ze všech. Strom se jmenuje Zederach indický (Azadirachta indica) a přezdíván je také jako nimtree, nimba nebo Pýcha Indie.

Z hlediska ajurvédy je neem považován za výborný prostředek. Jeho antibakteriální vlastnosti se skvěle hodí proti akné, pomáhá udržovat kůži zdravou a krásnou. Dále by neem měl bránit vzniku lupů a svědění pokožky hlavy. Prý zvyšuje Vátu, snižuje Pittu i Kaphu (což jsou výrazy z ajirvédy, označující v sanskrtu 3 základní energie).

Sprchový gel se příjemně používá, jemně čistí a já jsem s ním spokojená. Má kůže na záhadný indický strom nijak negativně nereagovala. 🙂

Neemový šampon

Když mám použít nový pleťový krém nebo nový produkt na vlasy, mám obavy. Představuji si, jak druhý den vstanu a vlasy zůstanou na polštáři. Ale já to pro vás moji milí čtenáři risknu. 😀 Dělám si legraci, u certifikované kosmetiky značky Healing Nature jsem se nemusela bát. Jejich produkty se dostaly i do známých prodejních řetězců, jako je například drogerie DM, takže vím, že nejsem žádný první testovací subjekt. Byla jsem opatrná, ale protože nejsem ani na nic alergická, nebo o tom alespoň zatím nevím, tak jsem do toho šla. Šampon má opět tu zajímavou zemitou vůni jako sprchový gel, takže jdou výborně dohromady. Struktura je jako u tekutého gelu, barva je opět mléčná, asi jako u zmíněného sprchového gelu. Šampon se snadno napěnil, snadno jsem si s ním umyla vlasy a snadno se smyl. Vůně na vlasem po umytí a uschnutí nezůstala, což mi nijak nevadí. Z vlasů mám dobrý pocit, ale je pak dobré použít ještě nějaký balzám nebo kondicionér. Jo a vlasy mám stále na hlavě.

Shrnutí

Nejvíc jsem si zamilovala krém na ruce, ostatní produkty jsou ale také báječné. Všechny pro mě mají velmi příjemnou vůni, sympatickou konzistenci, dobře se používají a mám pocit, že mé kůži i duši dělají dobře. Je třeba na sebe myslet, zvláště v zimě, kdy tělo i duše potřebuje péči, relaxaci a potěšení. Tento balíček může být skvělým dárkem, který lze věnovat ženě, která je pro vás důležitá. Sestře, mamince, babičce, kamarádce… Na věku nezáleží.

 

A pokud vás napadlo, no a co chlapi?, tak nebojte, na e-shopu nabízí i balíček pro muže.

Akce

Momentálně můžete získat 5% slevu na vše ze svého nákupu na e-shopu www.day-spa-shop.cz. Stačí zadat kód BARYBLOG5 v košíku!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu