0
Doporučené Recenze

prowine.cz

Moji milí čtenáři, dnes Vám představím eshop prowine.cz a víno Castra Rubra Via Diagonalis Merlot x Cabernet Sauvignon x Rubin x Mavrud 2012. Právě toto víno nám totiž dorazilo domů na ochutnání.

Měli jsme u nás na návštěvě přátele, což je výborná příležitost k otevření dobrého vína. Nachystala jsem misku s jahodami (kterou okamžitě ukořistily děti) a chlebíčky s česnekovou pomazánkou (kterých se děti pro změnu ani nedotkly). Mám takové podezření, že miska jahod vypadá snad ke každému vínu skvěle a málokdo jim odolá. Tentokrát jsem mohla ochutnat velmi výrazné červené víno a byla jsem ráda, že přišli na “okoštování” i přátelé, protože já obvykle piji bílé polosladké víno a na červené nejsem zvyklá, a tak jsem měla obavy, abych jej dokázala ocenit tak, jak si toto víno zaslouží.

Víno mělo barvu temně červenou, skoro až do černa, mělo výraznou vůni a sytou, výraznou a bohatou chuť. Bylo to víno, které spíš upíjíte pomalu, ačkoli to u mě stejně platí u všech vín, já do sebe sklenici vína nikdy “neklopím”, protože jak nejsem zvyklá pít, tak bych po první rychle vypité sklenici ležela hned pod stolem.

Oficiální popis vína Castra Rubra Via Diagonalis Merlot x Cabernet Sauvignon x Rubin x Mavrud 2012 z e-shopu prowine.cz

Tmavě rubínová barva s purpurovým jiskřením. Nos je složitý s kořenitým charakterem a elegantními tóny kůže, suchým červeným pepřem, zralým černým ovocem a s niancí inkoustu a zeminy.

Měkké, sametové tělo s dobrou ovocnou svěžestí a atraktivitou. Završuje krásné kořeněné finále.

  • suché víno
  • cena 239 Kč

Můj názor

Když jsem si četla popis, donutilo mě to k zamyšlení. Nuance inkoustu a zeminy jako popis chutě vína? To by mě v životě nenapadlo. Ale, člověk se pořád učí. Ano, zemité tóny si umím představit,  ale inkoust bych spojovala spíš s barvou než s chutí, a protože chuť inkoustu neznám, tak jej nedokážu s chutí vína porovnat. Naproti tomu zralé černé ovoce jsem cítila, zrovna tak jako mohu souhlasit s kořeněným finále, které v ústech ještě chvilku potrvá. Jednoznačně se dá říci, že jde o výrazné víno, které zanechá dojem. Pochází z vinařství Castra Rubra.

Musím říct, že tohle byla skvělá zkušenost a jsem ráda, že jsem zkusila zase něco nového. Naši hosté byly s vínem rovněž velmi spokojeni, což mi udělalo radost. Pokud máte rádi výrazná, suchá červená vína, určitě vyzkoušejte Castra Rubra Via Diagonalis Merlot x Cabernet Sauvignon x Rubin x Mavrud 2012 nebo zkuste některé z dalších vín na e-shopu prowine.cz.

Co se e-shopu samotného týče, moc se mi líbí, jak je elegantní, přehledný, nabídka je bohatá a najdete tu například i informace o jednotlivých vinařstvích.

Otvírák a  Wine Pourer Disk

K lahvi vína se velice hodí otvírák a Wine Pourer Disk.

Otvírák určitě znáte, ale už jste se potkali s kulatou fólií na nalévání vína (Wine Pourer Disk)? Jde o zajímavý a praktický způsob, jak bezpečně nalít víno. Vezmete disk, srolujete jej tak, aby ve zčásti vešel do hrdla vinné láhve, nasadíte jej do lahve a můžete nalévat!

Pro více informací i nákup vín navštivte e-shop prowine.cz.

 

Za víno a doplňky velice děkuji. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu