0
Malování Ostatní

Portrét mého kamaráda a jeho slečny

Mám dva nové obrázky! Musím říct, že malování je tak skvělý koníček. Tolik mě baví! Ale jak už jsem nejspíš psala, musí na něj být klid, čas a nálada (a energie).

Tady s tím obrázkem jsem strávila překvapivě dost času. Nejprve jsem zjistila, že mi došla plátna ve velikosti, ve které jsem tenhle portrét původně chtěla malovat. Je to obrázek na zakázku, takže jsem byla vděčná za příležitost a chtěla jsem, aby to byl obrázek pěkný a za něco stál. Pak jsem si řekla, že zvolím čtvrtku a styl, který jsem kdysi použila na portrét mého tatínka, který považuji za povedený. Jenže se ukázalo, že i přes všechnu snahu to není ono. Taky jsem zkusila portrét vyťukat dámským perkem a tuží. Nešťastná jsem psala kamarádovi, jestli má jinou fotku nebo třeba jestli mají se slečnou zvíře, které by chtěli namalovat. Třeba bych si vedla lépe. Nakonec jsem se rozhodla, že vyzkouším plátno, i když větší ( 40 x 40 cm) a prostě to risknu. A samozřejmě moje oblíbené, akrylové barvy.

Kupodivu se obraz najednou začal malovat skoro sám. Prostě to najednou nějak šlo, z ničeho nic se začal dařit. Malovala jsem, nechala zaschnout vrstvu a pak jsem malovala znovu. Až už jsem se dostala do bodu, kdy jsem věděla, že malovat nemůžu, protože bych to už jen kazila. Jestli malujete, možná to znáte. Vím, že ten portrét možná působí “divoce”, zvláště kvůli pozadí, ale já mám ráda výrazné barvy. Na zdi takový obraz skutečně vynikne. Kamarád převzal obraz a teď už ho má doma. A já jsem ráda, že malý kousek mého tvoření vyrazil do světa 🙂

Krásný den vám všem!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu