0
Doporučené Recepty Rodina

Pojďte si prohlédnout knížku NAŠE – Kuchařka, která spojuje

Ahoj všichni, jsem tu s další recenzí knižní novinky. Tentokrát jde o kuchařku, jejíž autorkou je Kateřina Kuranova. Kuchařka nese sympatický název NAŠE – Kuchařka, která spojuje. A teď… chcete znát můj názor?

NAŠE – Kuchařka, která spojuje

Kniha NAŠE – Kuchařka, která spojuje má krásnou obálku a vzbuzuje dojem romantické idylky, kdy se rodina sejde a zasedne v rozkošné chaloupce u jednoho stolu, uprostřed luk a lesů,  k velkým mísám plným dobrot. To se mi líbí. Vzbuzuje to ve mě příjemný pocit, že je všechno dobré, nejen jídlo, ale i atmosféra sama. Autorka píše, jak si u stolu jako rodina rádi povídají. No tak to by u nás neprošlo. Můj muž je vyloženě alergický na lidi, co mluví s plnými ústy. Ne, že by jeho nelibost přiměla naše dvě dcery, aby celou dobu během jídla mlčely, to zas ani náhodou. Ale nemá to rád a já se to snažím respektovat, takže co naplat, my si u stolu zkrátka moc nepovídáme.

Taková krásná chalupa, jaká se na stránkách této kuchařky objevuje, mi připomněla film Jak dostat tatínka do polepšovny, kde právě tahle letní idylka na jedné staré chaloupce je. Když vidím nádhernou Janu Preissovou jak něco míchá na zápraží nebo trhá bobule z keřů na zahrádce, hned toužím po takové chaloupce v lůně přírody také. Vypadá to, že paní Kuranova takovou chaloupku odhalila  a její kouzlo nechala skrze stránky na diváka působit. Geniální kulisa. Upřímně, oni sami působí jako moc sympatičtí lidé, celá rodinka. Ale i tak jsem měla zprvu obavy, aby nešlo o jednu z těch moderních super zdravých kuchařek, založených na mě obvykle neznámých ingrediencích. S velikou úlevou jsem však zjistila, že kuchařka nabízí mnoho opravdu sympatických receptů. Sympatických proto, že ingredience jsou obvyklé, známé a snadno dostupné, recepty nejsou náročné a umím si představit, že většinu uvedených jídel by i moje rodina bez větších protestů zkonzumovala. Abych si to ověřila, rozhodla jsem se hned vyzkoušet recept na kokosovou bábovku s kousky čokolády, neboť ta mě na první pohled zaujala. Krásná fotografie doprovázená snadným receptem a minimem potřebných ingrediencí. To je to pravé!

Recepty

Co se receptů týče, najdete tu všechno. Mě osobně se líbí i rozdělení receptů, kde autorka dala stejný prostor placičkám a lívancům jako třeba hlavním jídlům. Vždyť taky, proč ne? Najdete tu i polévky, různé svačiny a snídaně, hlavní jídla a přílohy nebo jídla sváteční. Na co si jen vzpomenete. A všechno působí přesně tím dojmem – zkus to, to zvládneš a bude ti to chutnat! Vše navíc s pěknou grafickou úpravou a ještě hezčími doprovodnými fotografiemi. Dohromady si tyto prvky drží hezký jednotný styl. Jen by se mi ještě líbilo, kdyby byla v kuchařce záložková šňůrka. Mimochodem, ten krásný poloprůhledný bílý přehoz se vzorkem, který má autorka přes ramena, tak ten z ní dělá úplnou vílu. Něco takového si musím taky pořídit. 😀

Jak byla kokosová bábovka s čokoládou podle Kateřiny Kuranove?

Jak jsem čekala, nachystat i upéct bábovku bylo snadné, bábovka se povedla a všem chutnala. Dokonce jsem nechala své dcery, aby mi v duchu pospolitosti, kterou kuchařka oslavuje, pomáhaly. Jedna míchala suché ingredience, druhá ostatní a nakonec jsme to nechaly spojit robotem. A protože jsem velký sladkomil, udělala jsem na upečenou bábovku navíc ještě čokoládovou polevu. Těším se, až vyzkouším další vyhlédnutý recept, tentokrát chci zkusit máslové loupáky. Že to myslím vážně potvrzuje fakt, že už ně mám i nakoupeno!

O knize

Kuchařku s názvem NAŠE – Kuchařka, která spojuje napsala Kateřina Kuranova a vydalo nakladatelství Euromedia pod značkou Esence. Kuchařka má 248 stran, fotografie připravily Kateřina Kuranova a Dominika Pokludová, obálku, grafickou úpravu a sazbu Kateřina Stárková. Za knihu velice děkuji.

 

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena Šestáková
    18.11.2021 at 16:39

    Bábovka vypadá úžasně a jistě tak i chutná.

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu