0
Domácnost Návody Rodina

Pojďte s námi vyrábět zajíčky a kuřátka!

Z rolí od toaletního papíru se dneska dá vyrobit kdejaká dekorace. Tahle je jednoduchá, a proto jí můžete vyrábět spolu s dětmi.

V zimě můžete z roliček udělat Santu, sněhuláka nebo třeba soba, ale teď nadchází čas velikonoční, proto si uděláme zajíčky a kuřátka. Z barevných papírů, co mi zbyly od minulého záchvatu kreativity a snahy trávit kvalitní čas se svými dětmi, nás čeká vystřihování. Připravte si tedy čisté roličky od toaletního papíru, barevné papíry, nůžky, tužku a lepidlo, očíčka z papírnictví, vteřinové lepidlo a můžete i izolepu.

My jsme nejdřív nastříhali z barevných papírů proužky, dost dlouhé a široké, aby obtočily ruličku. Pak jsme ruličku natřeli obyčejným lepidlem a proužek přilepili.

Přesahující papír jsme nahoře i dole prsty “vmáčknuli” do ruličky.

Následovalo malování čumáčku a vousků a lepení očíček vteřinovým lepidlem.

Zatímco patlání ruličky obyčejným lepidlem jsem nechala na dceři, se vteřinovým lepidlem jsem pracovala jen já sama. Každému rodiči při smyslech dojde proč. Ještě jsme kuřátkům přilepily kuřátkům zobáčky.

Protože dcera už docela umí zacházet s dětskými nůžkami, tak mohla (pod mým dozorem samozřejmě) vystřihnout zaječí ouška i kuřátkům čupřinu, kterou jsem předkreslila tužkou na papír.

Použila jsem přeložený papír, abychom čupřinu pro dvě kuřátka nemuseli stříhat nadvakrát. Za pomoci izolepy jsme vlepili do ruličky zaječí ouška a kuřátkům čupřinu. Tím bylo dílo dokonáno. Kdo chce pokračovat, může udělat zajíčkům vzadu bambulky namísto ocásků a pěkné tlapičky. Zajíčci budou skvěle vypadat třeba na parapetu v dětském pokojíčku!

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu