0
Ostatní Recepty

Pětidenní zeleninová výzva Jamieho Olivera

Právě jsem to riskla, a za asi padesát korun jsem si zaplatila recepty na pětidenní výzvu Jamieho Olivera. Jak jsem se k tomu dostala? Nedávno jsem viděla na TED stránkách proslov Jamieho Olivera o tom, že bychom měli učit ve školách děti o jídle. Že si špatným stravováním sami krátíme život. A taky, že Amerika je na tom špatně, ale on věří v nápravu. Zmínil i hrozbu, jakou je rychlé občerstvení a mluvil o tom, že v dnešní době vaří doma málo Američanů, což je třeba změnit. Mluvil dobře, pěkně s nadšením. A i když my nejsme Amerika, určitě se by se dalo ledacos z jeho proslovu aplikovat i na nás, Čechy. Třeba to o učení o jídle ve školách. Proslov mě zaujal a tak jsem se nedávno podívala na Jamieho stránky. Mám pocit, že jsem je musela vidět už někdy dřív. A musím přiznat, že zatím nemám doma ani jednu jeho kuchařku. Ale to mi prozatím nevadí, mám dost jiných. Teď ale zpět k výzvě.

Na webových stránkách Jamieho Olivera na mě vyskočilo okno informující o této výzvě. Pět dní výhradně zeleninových jídel (nebo přesněji hlavně “nemasitých” jídel) podle jeho receptů. No, zkusím to, hlavně proto, protože jsem zvědavá. A donutit se jíst trochu víc zeleniny taky neuškodí. Výzva startuje 14. 05. 2018, tak se pojďte ke mě přidat!

Podle seznamu jídel budu mít problém asi se dvěma jídly, tedy s omeletou a vaječným chlebovým sendvičem. Já vejce nerada. Ale na zbytek jsem zvědavá. Bude problém sehnat ingredience? Bude to drahé? Bude to těžké? Bude mi to vůbec chutnat? Uvidíme. Nějak se s tím poperu. Abych vám ukázala, jak to asi tak vypadá, když se dostanete přes část s placením, tak tady přidávám obrázek. Dál už ale ani ťuk, připojte se ke mě a obětujte těch padesát korun za menší jarní doplnění vitamínů a obnovy svých stále se opakujících receptů! Nemůžu se dočkat, jaké to bude. Od čtrnáctého, tedy od pondělí jdeme na to! Chcete se přidat? Klikněte ZDE, vyplňte formulář, zaplaťte, vařte, jezte a napište mi, jak se vám dařilo!

TIP – Řešení špatně dostupných surovin

Rozhodla jsem se, že v případě špatně dostupných surovin budu postupovat jedním ze dvou různých způsobů. Buď danou ingredienci nahradím (pokud to jde) nebo dohledám jiný zeleninový recept (buď přímo na stránkách Jamieho Olivera nebo někde jinde). Důležité je dodržet pět dní jídel ze zeleniny a dalších surovin, ale bez masa.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu