0
Recepty

Ovesná kaše

V závislosti na výzvě, kterou jsem nedávno sdílela i s vámi, přináším sérii vyzkoušených bezmasých receptů. Půjde o různá jídla, snídaně, polévky, hlavní chody… A začnu báječnou borůvkovo medovou ovesnou kaší, aby jste mohli začít hned od rána 🙂

Vím, že ovesnou kaši nemá rád každý. Ale ten, kdo jí úplně neodepsal, nebo jí má rád (tak jako já), by měl ochutnat tuhle borůvkovo medovou verzi. Ta je totiž naprosto báječná. Nachytala jsem na ní dokonce i několik zarytých masožravců 🙂 Navíc se má prý ochladit, tak se teplá a vydatná snídaně hodí 🙂

Co potřebujeme

  • ovesné vločky (ideálně jemné, cca hrnek vloček na osobu)
  • mléko
  • bohatá hrst (nebo dvě) borůvek
  • lžíce až dvě medu (podle chuti)

Postup

Vločky vložíme do hrnce. Já dávám hrnek vloček na jednu porci, ale nasypte je do hrnce „od oka“. Když náhodou budete mít nadbytek, kaše v lednici vydrží na pozdější svačinku. Zalijeme mlékem, aby byly vločky hezky ponořené, tak akorát. Během čekání trochu mléka vypijí a nabudou na objemu, tak s tím počítejte. Dejte přes noc odpočívat do lednice.

Ráno přidáme hrst až dvě borůvek (klidně mražených) a pomalu zahřejeme. Pomalu promícháváme, aby se nezačala kaše připalovat Pokud je třeba, přilijeme trochu mléka. Když je kaše teplá, vmícháme lžíci až dvě medu, podle chuti, a ještě dvě tři minutky mícháme, aby se med dobře rozpustil a vmíchal do kaše. Můžete podávat!

Na téhle kaši není nijak složitý postup, ingrediencí je minimum, ale chuť je prostě úžasná. Přeji dobrou chuť!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Sdílet na Pinterestu

    Sdílej