0
Malování

Obrázky z poslední doby

Konečně jsem se dostala k tomu, abych se pochlubila se svými posledními výtvory. Mé obrázky si podrobněji můžete prohlédnout na webu akrylka.cz.

Ježečci

Takže, mám tady roztomilé ježečky s houbami a jedním malým šnečkem. Je to jen maličký obrázek na plátno 20 x 20 cm, s výrazným oranžovým pozadím. Taková malá milá roztomilost. Malovaný, jak jinak, akrylovými barvami.

 

Charles

Už dlouho jsem chtěla namalovat Charlese. To byl náš zlatý retrívr, miláček celé rodiny. Zlatý pes, do slova a do písmene. Měla jsem na něj nachystané plátno snad tři měsíce, než jsem měla čas se do něj opravdu pustit. Velikost 40 x 40 cm, akrylové barvy. K Charlesovi jsem musela udělat světle modré pozadí, jako letní nebe. Prostě musela. Obraz mám doma v ložnici a i když by snesl ještě pár úprav, prostě jsem poznala, že je obraz hotový. Zalakovala jsem ho lakem, který jsem dostala od brášky k narozeninám a teď mi připomíná našeho milovaného pejska.

Papoušci v pralese

Když už mám dost malování chlupů, pustím se do opeřenců! Papoušci v pralese se mi honily v hlavě také už nějaký ten čas. Teď nastala ta správná chvíle hodit představu na plátno. Jde o větší plátno, 50 x 70 cm, malované akrylovými barvami a pozadí zdobí zlaté tečky. Obraz visí v jedné ordinaci a doufám, že rozjasní tvář každého pacienta. Kdyby bylo na mě, dala bych takhle barevné obrazy do každé ordinace a čekárny a nahradila všechny ty depresivní druhy výzdob, které mají lékaři tak v lásce 😀 Hlavně myslím, že podobně barevné obrazy by byly NAPROSTO FANTASTICKÉ v dětské ordinaci a u dětských lékařů. A samozřejmě by se výborně hodily i do dětských pokojů.

A nakonec tahle želvička. Už jsem se zmiňovala dřív, že zkouším malovat akvarelovými barvami. Učím se to. Konečně jsem zase měla chvilku pro nějaké to experimentování a rozhodla jsem se pro mořskou želvu. Jistě, není perfektní, ještě pořád nejsem dost trpělivá při malování, ale mám ji ráda a mě osobně se líbí. Doufám, že se bude líbit i vám (případně přivřete jedno oko, prosím). Akvarel si mě získal. Jistě, akryl je pro mě stále číslo jedna, ale malování akvarelem je pro mě něco tak jiného a vzrušujícího, že se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího obrázku. S tím, jak jsem teď vším zahlcená to ale hned tak asi nebude. I když, kdo ví.

 

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu