0
Domácnost Ostatní Rodina

O bacilech a stěhování

A zase tady je období strašlivých kašlů a usmrkaných nosů. Ráda bych se radovala z nádherně zbarveného listí, ale s nateklými uzlinami a hlavou jako pod vodou se to dělá jen stěží. Mám teď ale jinou radost – konečně totiž bydlíme v novém. Takže si teď to své nachlazení léčím tím, že přecházím po našem domku a dávám věci na vhodné místo. Říkám tomu “finišování”, protože už tu máme vše přestěhované a jen se věci rovnají, přenáší a uklízí. A samozřejmě vyhazují. Včera prošla velkou a detailní prohlídkou naše rodinná knihovna. Časem se nám tu nastřádalo mnoho knih a police se zaplnily tak, že jsem měla tendenci tvořit druhou řadu, což bylo nepřehledné a nehezké. Můj muž nehezké věci nerad, takže včera všechny knihy vyndal a prošly dvojím tříděním – můj muž hromadu rozdělil na knihy které chce, a které ne a pak byla řada na mě. Nakonec jsme daly dohromady celou krabici knih, které dnes pojedu darovat do knihobudky.

Stěhování

Našli jsme si hezký moderní domek. Ke stěhování došlo dokonce dřív, než se předpokládalo, a když jsme dostali klíče, poskakovala jsem radostí kolem svého muže a vůbec jsem se nemohla zastavit. Ten večer jsme v novém domě ještě nespali, ale aspoň jsme se tam vykoupali. Navozili jsme ihned asi dvě nebo tři plná auta věcí, a protože už se stmívalo, rozhodli jsme se pro pokračování další den. A pak už se hned bydlelo  a každý den se vozily autem Ikea tašky a krabice plné věcí. Přijela nám pomoct moje sestra s rodinou, můj švagr statečně nosil a montoval s mým manželem a já se snažila také přiložit ruku k dílu, ačkoli jak trefně poznamenal můj muž, za jednu moji krabici odnesl on čtyři. Z našeho původního čtvrtého patra bez výtahu se naši hoši něco nanosili a i já pak pěkně cítila nohy a ruce. Stěhování není velká zábava, přesto však musím říct, že u nás proběhlo poměrně hladce a v klidu. Jeden den nám pomohli i profesionální stěhováci, na které jsme nechali kus kuchyňské linky a velký gauč. A kus naší staré kuchyňské linky naprosto perfektně ladil s kuchyňskou linkou v domě. Zázrak. Překvapilo mě, kolik máme věcí. Už jsem jich tolik vyházelo a přesto, i když jsme šli z bytu do domu, stále bylo věcí plno. Došla jsem k názoru, že jsme asi měli v bytě dobře vyřešené úložné prostory, protože dům se záhadně zaplnil jak nic.

Ikea a objednávání skříní

Nejhorší bylo objednání šatní skříně z Ikea. Když se nám konečně podařilo rezervovat skříně, které nebyly skladem, myslela jsem, že máme vyhráno. Chyba. V den, kdy nám přišla sms, že máme objednávku připravenou nešlo objednávku zaplatit. Řešila jsem to prakticky celý den, ale nakonec jsem dosáhla ohromného úspěchu a skříně putovaly k nám. To, že v nich chyběla jedna z objednaných polic, nechám stranou.

Jak se nám bydlí

Tak a bylo nastěhováno. Teď máme malý , ale překvapivě světlý a prostorný domek s malou zahrádkou, a užíváme si to maximálně. Můžeme si před domem grilovat nebo opékat buřty, nebo si jen tak pít čaj na houpačce. Ale ne dneska, protože dneska je samozřejmě hnusně. Konečně se mohu sprchovat ve sprchovém koutě, když se mi chce. V našem předchozím bytě jsme měli jen vanu a sprchovat se ve vaně a sprchovat se ve sprchovém koutě, to je až překvapivý rozdíl.

Vše, co nám pomohli se stěhováním, moc děkuji 🙂

Bacily řádí

Děti nám kašlou a nejsou zdaleka jediné. Kolem nás jsou skoro všichni nachlazení, mají kašel či rýmu, nebo rovnou obojí. Nedávno jsem slyšela, že když se vašeho těla zmocní nějaký bacil, jako třeba rýma s kašlem, tak nepustí do těla další bacil, příkladem nechť je třeba proslulý covid. Nevím, jak moc je to pravda, ale rozhodně je to zajímavá informace.

Jestli jste u vás doma také nemocní a hledáte tipy, jak se léčit, přečtěte si například tento můj starší článek Jak na cibulový sirup nebo článek o léčivých zábalech.

Mějte se krásně a hodně zdraví přeji

Také by se vám mohlo líbit...

1 komentář

  • Odpovědět
    Alena Šestáková
    12.10.2021 at 18:00

    Hodně štěstí v novém domečku, a brzké uzdravení

Přidat komentář

Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

Přihlášení bylo úspěšné.

Sdílet na Pinterestu