0
Malování Ostatní

Nestíhám, nestačím, nestihnu to, nesvačím!

Včera večer jsem uspala děti a sedla si k počítači. Po pěti minutách tupého zírání do obrazovky mi došlo, že nejsem schopná poskládat dohromady kloudnou větu. Tak jsem to vzdala s tím, že kloudné věty budu skládat zítra a šla jsem spát.

Dneska začal den krásně. Sluníčko svítilo a já se vydala s dětmi autem na nákup. To krásné počasí mě tak nabilo, že mi dobrou náladu nemohlo nic zkazit. Ani zaseknutá brána, která se otevírala jen napůl ani nějaký praštěný chlap, který po celém Lidlu pořvával, že jsme všichni lepšolidi! a havloidi!, ať už to znamená cokoli. Byl tak  rozdivočelý, že jsem čekala, že z parkoviště vypálí jak žížnivá čára, ale namísto toho jsem ho za chvilku na parkovišti potkala, jak si do auta v klidu a mírumilovně nakládá svůj nákup.

Doma jsem udělala palačinky se špenátem a šla zase uspat děti. Moc jsem toho nestihla, za chvilku byly zase vzhůru a začal odpolední kolotoč. Ale teď už konečně mám skutečně čas napsat alespoň pár vět. Uvidíme, jak moc kloudných.

Malování

Konečně jsem dokončila druhý nános akrylových barev a mohla tak odevzdat hotového supa. Dorazil ke mě chudák celý šedivý díky tomu, jak se na něm podepsaly jeho roky a počasí. Mým úkolem bylo navrátit mu krásnou barvu, ale s citem tak, aby nevypadal jako klaun. A já věřím, že se mi to podařilo. Hrdě vám představuji supa a jeho druhou mízu! 😀

 

Pokračovala jsem i se svými ptáčky, se kterými se pomalu blížím ke konci. Nikoli konci absolutnímu, ale až mi dojdou plátna co mám doma, dám si s ptáčky pauzu. Hrozně mě to baví, ale cítím, že chci zkusit zase něco dalšího, takže až dokončím asi pět zbývajících pláten, které mám připravených pro tento účel, jdu zase na další téma. Popravdě, nikdy nevím, co mě najednou inspiruje, takže buď to bude obraz města Písek, který plánuji již delší dobu, nebo něco jiného. Uvidíme.

Čtení

Chystám se sepsat recenzi té krásné knížky, kterou jsem právě dočetla. S ohledem na to, že jsem ji dostala k Vánocům, jistě si umíte odvodit, jak dlouho mi trvalo ji přečíst. Sice má velká písmena a pěkně velké řádkování, ale bohužel toho času bylo nějak pomálu.

Začala jsem však už knížku novou, kterou také hodlám louskat po troškách ve volném čase, a už teď jsem velmi spokojená. Jde o knížku od pana Evžena Bočka s názvem Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka. Je to vážně sranda.

Vaření

Vyzkoušela jsem recepty ze dvou Apetit časopisů. První bylo indické jídlo a shánět na něj ingredience bylo spíš za trest. V časopisu bylo uvedeno, že kari pastu najdu v Tescu. Nechci se chvástat, ale v Písku máme dostatečně velké Tesco, abych důvěřovala tomu, že když časopis řekne “koupíte v Tesco”, tak ho v našem Tescu seženu. Jenže prodavačka na mě koukala jako kdybych chtěla nějakou extra specialitu (třeba roh jednorožce!), tudíž jsem vzala to, co tomu bylo nejblíže, tedy jakousi kari omáčku. Recept tedy nebyl na sto procent splněný, jídlo se jíst dalo, ale asi pro velké množství rajčat se pro něj manžel moc nenadchl. A mě přišlo tak nějak průměrné.

Dalším jídlem byly sladké ovesné čtverečky s koktejlovými třešněmi. To už byla jiná. Tento recept jsem si vybrala proto, že mi po Silvestru koktejlové třešně zbyly. Byly výborné, ale samotné se mi je mlsat nechtělo. Jsou velmi, velmi sladké. A kupovala jsem je mimochodem v Lidlu, při Italském týdnu. Říkám to proto, že jsem se po nich před časem sháněla, když jsem ochutnala nealko piňa coladu a ty třešničky, kterými mi ji ozdobili, mi moc chutnaly. Tehdy mě odkázali na Makro, ale tam já se moc často nedostanu, takže kdo máte zálusk na tyto třešničky, vyčkejte si na Italský týden v Lidlu. Recept se povedl, doporučuji nedávat navrch žádnou čokoládu, protože je to hodně sladké už tak. Recept přiložím později.

Jak vidíte, nudit se nestíhám, ale snad se mi podaří postupně přidávat sem všechny ty články, co mám v plánu. A že jich bude! Začnu hned dvěma recenzemi, jedna se bude týkat již zmíněné dočtené knížky od Terryho Pratchetta a druhá trička z Merino vlny. To totiž není jen tak ledajaké tričko, jak se brzy dozvíte. Mám tady asi deset nových receptů a další skvělé články, které se vám doufám budou líbit. Zatím přeji krásný večer, milí lepšolidi! 😀

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu