0
Recepty

Nejlehčí a nejrychlejší rajská polévka

Tahle rajčatová (rajská) polévka je hotová během pěti minut. Ovšem pouze pokud máte hotový kuřecí nebo zeleninový vývar.

Jak jistě víte, držím teď pět dní bezmasých jídel. Velikou otázkou tedy bylo, jestli můžu použít kuřecí vývar. Rajská polévka se často dělá ze zeleninového vývaru, takže pokud nemáte jako já doma přebytek kuřecího, zkuste si udělat vývar zeleninový. Nakonec jsem si řekla, že mám pět dní bez masa a ne bez vývaru, a vývar jsem použila. A rajská polévka byla vynikající i s ním. A to hlavní? Potřebovala jsem k vývaru jen tři další ingredience.

Co potřebujeme

  • kuřecí (nebo zeleninový) vývar
  • rajčatovou passatu (krabička 500 g)
  • malé těstoviny (ty, co jsem použila já, jsou hotové za čtyři minuty)
  • nakrájenou bagetu (jako přílohu)

Jak na to

Zahřejeme vývar a vlijeme rajčatovou passatu. Na dvě až tři naběračky vývaru mi vyšla jedna krabička rajčatové passaty, ale dejte jí tolik, aby vám vyhovovala hustota polévky. Vsypu hrst až dvě malých těstovin a vařím, dokud se těstoviny neuvaří. Mezitím si nakrájím bagetu a můžu podávat. Rychlovka, že? A přitom je to moc dobré jídlo.

Mimochodem, pokud Vás zajímá, kam zmizelo důležité koření, jako je bobkový list nebo nové koření, pak vězte, že nezmizelo. Zůstalo ukryté v samotném základu polévky, kuřecím vývaru. 🙂

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu