0
Ostatní Recepty Rodina

Návrat brášky, tátovi narozeniny a jeden mini recept na burizonovo-karamelové kuličky

Cesta za hranice naší země, spolu se spoustou volného času na přemýšlení, to je recept na srovnání věcí v hlavě. Určíte si priority, zjistíte co od života chcete i naopak, co nechcete. Změna prostředí a nic, co by člověka vyrušovalo v přemýšlení… Jestli potřebujete srovnat myšlenky a zjistit co se životem dál, zkuste si to.

Můj bráška došel prozření. Uvědomil si, během svých cest, že chce nastoupit na vysokou školu a pak pracovat v oboru, který má rád. Protože si to uvědomil, nic mu nebránilo v tom, začít své plány realizovat, a tak se vrátil domů. Doma ho čekala rodina i přítelkyně, takže není divu, že se vrátil tak rád.

Vyšlo to krásně tak, že jsme se všichni sešli na oslavě narozenin mého tatínka. U nás jsou oslavy vždycky skvělé, nejde o to, aby to proběhlo ve velkém stylu, ale aby se sešla rodina a bavila se. A letos jsme šli na bowling. O zábavu bylo postaráno. Nebudu vás nudit detaily, proběhlo vášnivé utkání v bowlingu, přivítala jsem se s bráškou, skvěle jsme se pobavili s oslavencem (který dostal dokonce hobla, ale myslím, že jsme někde udělali chybu 😀 ) a nakonec jsme unavení vyrazili domů.

Druhý den oslava volně pokračovala, i když prostředí bowlingu jsme vystřídali za vysluněnou zahradu, báječné švestkové knedlíky a posezení se všemi u stolu a na zahradní houpačce. Kluci se vykoupali v řece, děti si hrály s konvemi s vodou a dokonce jim dědeček se strejdou postavili stan na odpolední odpočinek. Dokonalost.

Abychom nepřijeli úplně s prázdnou, napadlo mě, že přivezu hit z dětství, burizonovo-karamelové kuličky. Je to recept asi stejný jako “namažte chleba máslem”, ale protože je v tom kouzlo vzpomínek z dětství, musím se o něj podělit.

Recept na burizonovo-karamelové kuličky

Potřebujete dva pytlíky oblíbených karamelek, pytlík neslazených burizonů a čajovou lžičku másla. Máslo a karamelky rozpustíte ve vodní lázni (nebo mlékovaru či mikrovlnce), smícháte a do teplé směsi vmícháte pečlivě burizony, aby se hezky obalily. Rukama pak z teplé směsi koulíte kuličky. Hotovo!

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu