0
Doporučené Recenze

Nauč Edu abecedu – recenze jedné opravdu povedené pracovní knížky

Řekla bych, že jde o pracovní sešit, ale při tloušťce této “tiskoviny” mi slovo sešit nejde úplně na jazyk. Je to knížka. Sice s měkkými deskami, ale knížka. Doplňovací. Tedy pracovní knížka, cvičebnice, chcete-li. A okamžitě nás zaujala.

Nauč Edu abecedu

Už jen název je skvělý, chytlavý. Dcera si od prvního dne za mnou chodila a ptala se, jestli si vyplníte další stránku z “Nauč Edu abecedu“. Je to snadno zapamatovatelné a zní to dobře. Obal je veselý a sympatický, základní barva je světle modrá a zrzavý kudrnatý klučina vypadá přátelsky. K němu na obálce přibyl robot a citron, taky tužka a baterka, protože se vším se Eda v abecedě, na stránkách této cvičebnice,  setká.

Doplňovací kniha Nauč Edu abecedu má jasnou a opakovatelnou strukturu, začíná se seznámením s písmenkem a jeho grafickou podobou. Děti hledají ve změti různých písmen to, které je zvýrazněné v levém horním rohu stránky. Obtáhne všechna vybraná písmenka pastelkou a pokračuje k dalšímu úkolu. V dalším úkolu najde sérii obrázků, která má pojmenovat a hledat ta, která například začínají na právě zmíněné písmenko. Zkrátka a dobře, na seznámení s písmenkem navazuje sérii úkolů a cvičení, které dítě s písmenkem lépe seznámí a umožní dítěti si písmenko přirozeně zapamatovat. Kniha v těchto cvičeních ale neučí jen abecedu, ale pomáhá dětem trénovat ruku, pozornost, komunikační schopnosti a další užitečné věci. Prvňáčci úkoly zvládnou velmi dobře a myslím, že velkou část úkolů by zvládli i předškoláčci.

Můj názor

Mám radost. Díky tomu, že mám dcery opět doma, snažím se s nimi učit. Běžné učebnice ale mohou být občas příliš nudné a tak je skvělé mít pracovní knížku, která přinese zase “svěží vítr” a dítě na chvíli zaujme, pobaví a něco naučí. Nauč Edu abecedu jsme si okamžitě oblíbili. Dcera (prvňáček) ji dobrovolně vyhledává a úkoly obsažené v této knize ráda vyplňuje. Obrázky jsou veselé a milé, úkoly praktické a promyšlené. Doporučený věk je 5+, což odpovídá, má šestiletá dcera úkoly zvládá, ale jak jsem již zmínila, mladší čtyřletá dcera by jistě pěknou řadu úkolů mohla plnit také.

Knížka je krásně přehledná a já ji vřele doporučuji.

Ukázka

O knize

Nauč Edu abecedu zpracovala Ester Stará a Milan Starý. Má 128 stran a vydalo ji nakladatelství Euromedia pod značkou Pikola. Nakladatelství tímto za pracovní knížku velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu