0
Recenze Rodina

Najdi mě! Lesní dobrodružství s vlkem Bernardem

Mám doma dvě děti (tři a šest let). Obě milují různé úkoly, cvičení a hádanky. Teď, v době, kdy jsou hlavně doma, se hravým úkolům můžeme věnovat ještě víc než kdy jindy. Už dříve jsem se zmiňovala o Cestičkách nebo o Medvědí akademii, což jsou spíš tenčí sešity, ale tentokrát mám pro vás tip na celou knihu plnou úkolů! Jmenuje se Najdi mě! Lesní dobrodružství s vlkem Bernardem.

Na počátku knihy se seznámíme v vlkem Bernardem, který má špatný zrak. Jeho kamarádka veverka mu proto nabídne sérii cvičení, které mu mají pomoci zrak potrénovat. Závěrem každé stránky má za úkol najít i samotnou veverku. Vlk tedy hledá například mezi velkou spoustou ježků toho, který spí, toho, který je kudrnatý nebo ty, kteří jsou na klíček. V podobném duchu je celá kniha. V horní části máte otázky, které se snažíte s vlkem Bernardem zodpovědět. Odpovědi hledáte v celostránkově zpracovaných ilustracích.

Můj názor

V poslední době se mi to stalo hned několikrát. Vždy mám nějaké očekávání, a k mému překvapení vypadá kniha ve skutečnosti ještě lépe, než jsem čekala. Kniha Najdi mě! není výjimkou. Mám z ní velikou radost nejen já, ale především moje děti, které se od ní nemohou odtrhnout. Alespoň ne do té doby, než najdou například dvojče z jedné strany k sově z druhé strany. Nebo dokud neodhalí deset hlemýžďů. Nebo kde je klobouk či cedník. A tak dále. Hledání je moc baví a přiznejme si, že není úplně jednoduché, což je velké plus. Když si ale opravdu nebudete vědět rady, můžete si najít odpovědi na konci knihy. Většinou ale postačí hledat jen o trochu déle a věnovat stránkám větší pozornost. Z ilustrací jsem nadšená, jsou velice povedené. Liška vypadá jako liška, divoké prase jako prase. Zní to jako samozřejmost, ale nedávno jsem narazila na knihu úkolů, kde jsem ani já nebyla schopná poznat, co to je za zvíře (no fakt!). Díky zvoleným barvám je hledání o něco těžší, ale v opravdovém lese jsou přeci zvířata taky v barvách, ve kterých se ve svém prostředí lehce ztratí (nebo jinak řečeno, snadněji přehlédnou). Ilustrace jsou tedy dle mého názoru moc povedené a hezky se na ně kouká. Úkoly jsou dobře vymyšlené a líbí se mi i to, že je kniha většího formátu (o něco málo větší než formát A4).

Vřele knihu doporučuji, vaše děti si ji zamilují!

O knize

Knihu Najdi mě! Lesní dobrodružství s vlkem Bernardem vytvořila ilustrátorka Agnese Baruzziová. Má 48 stran a přeložila ji Jana Bílková.

Pod značkou Bambook vydalo knihu Najdi mě! Lesní dobrodružství s vlkem Bernardem nakladatelství Grada, kterému tímto za knihu velice děkuji.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu