0
Recenze

Moje série se Zaklínačem

Zaklínače čtu průběžně už nějakou dobu. Vždycky se mezi něj vetřela jiná četba, ale teď už konečně dokončuji sérii. Jsem u předposlední, sedmé knížky s názvem Paní jezera.

Andrzej Sapkowski je rozhodně skvělý spisovatel, protože se tato série dá číst jedním dechem (pokud na to máte čas), je promyšlená, chytrá a spisovatel přímo maluje slovy tak, že si dokážete děj krásně představit. Rozhodně zaujme a není divu, že mají knížky o Zaklínači mezi čtenáři takový úspěch. Stanice Netflix se chystá v dohledné době přivést Zaklínače k životu na televizních obrazovkách a autor knih o Zaklínači, Andrzej Sapkowski se bude na seriálu přímo podílet. Na to se těším.

Zaklínač Geralt z Rivie kosí nestvůry všeho druhu, protože je to jeho povolání. Nemá to ale snadné, protože lidé se ho bojí pomalu stejně jako netvorů. Příběh se točí kolem něj, jeho přítele Marigolda, který jej často provází na cestách, čarodějky Yennefer se kterou má Geralt vztah nevztah a nakonec i okolo Ciri, dívce, kterou má Geralt opatrovat. Nebudu zabíhat více do detailů, abych nezkazila příběh pro ty, kteří se ke knížkám teprve chystají.

Já osobně jsem měla nejradši první knihy, které popisovali Geralta a jeho boj s nestvůrami. Jak se do toho připletla Ciri a politika, děj byl pro mě o něco slabší, ačkoli i tak mě to bavilo číst. Jestli hledáte kvalitní fantasy čtivo, které budete číst s chutí dnem i nocí, zkuste Zaklínače. Doporučuji! Mimochodem, Zaklínač existuje i jako počítačová hra, s rovněž vysokým hodnocením.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu