0
Malování Ostatní

Maluji Staroměstské náměstí v Praze

Mám takovou neatraktivní plastovou paletku z Levných knih. Říkejte si co chcete, ale byla levná, je praktická (má v sobě ďolíčky, ve kterých se dobře míchají barvy a dobře se omývá. Jako dítě jsem měla dřevěnou. Ta vypadá mnohem lépe, ale přiznám se, že ta moje ošklivka mi vůbec nevadí.

Zato štětce jsou problém. Některé fungují dobře, řada z nich ale pelichá a je tak k ničemu. Holt si to člověk musí vyzkoušet, a možná musím i sama “pustit nějaký ten chlup” a sehnat si trošku dražší štětce, které budou sloužit tak, jak mají. Posledních pár obrázků maluji akrylovými barvami, které jsem si oblíbila natolik, že už je hodlám kupovat jen po větších baleních. A obyčejná plátýnka z Lidlu zatím slouží taky dobře, ale přeci jen, testuji je teprve chviličku.

Zůstala jsem u Prahy, tentokrát jsem ale zvolila Staroměstské náměstí. Prostě se mi líbí. Ale na obrázku jsem pracovala o moc déle než jsem chtěla. Přeci neskončím, dokud nejsem spokojená, že? Jenže čím víc vrstev přibývalo, tím to byla manipulace s barvami těžší. Nakonec se to ale naštěstí dostalo do bodu, kdy jsem mohla spokojeně odložit štětec. Stejně jako minule jsem sem dala několik obrázků, které krásně ukazují, jak práce na obrázku postupovala.

Také by se vám mohlo líbit...

Žádné komentáře

    Přidat komentář

    Odebírejte newsletter a dostanete upozornění na každý nový článek 

    Přihlášení bylo úspěšné.

    Sdílet na Pinterestu